Short Reports (da se ne lažemo) imaju novi singl – „Lie“

Short Reports su neumorni – pored čestih svirki realizovali su još jedan video uradak, ovoga puta za pesmu „Lie“. Alternativni rock duo iz Novog Sada koji čine Nemanja Velimirović i Nikolette Feher, kao i svojim prethodnim numerama, ukazuje na nešto što svi činimo, konflikte među ljudima i unutrašnje stanje svesti. Spot je sniman ove godine u Novom Sadu, a kao i četiri prethodna, singl je skinut sa prvenca „Cats vs. Dogs“.

„Ovo je peti singl sa pomenutog albuma, u njemu se bavimo pojmom laganja. Neistine koje nas okružuju u svakodnevnici novog doba, dovode do toga da svi počinjemo nesvesno da lažemo druge, pa i sami sebe. Zbog toga postajemo izvitopereni, a sama percepcija realnosti iskrivljena, poput nadrealističkih dela. Što više taj fenomen traje, podsvest ga prihvata kao normalno stanje i mi počinjemo da verujemo da je svaka laž zapravo istina.

Singlom Lie smo hteli da skrenemo pažnju nama samima i svima koji će ga poslušati na to koliko je lako lagati i koliko je teško izaći iz laži.“ izjavili su Nemanja i Nikolette.

YouTube player

O svojim abrazivnim i direktnim tekstovima, Nemanja je u intervju za naš sajt prošlog meseca rekao sledeće:

„Pošto sam sklon unutrašnjim konfliktima zbog previše analitičnog i preširokog razmišljanja, pisanje tekstova koristim kao filter svojih misli i pokušavam da kovitlac onoga što mi se dešava u glavi složim u smislene rečenice. Svakako osećam emotivno olakšanje svaki put kad izvedem numeru koja je bila namenjena tom „olakšanju” pa mi koncerti dodju i kao terapija. Kod nekih numera koje su više “„fun” tekstualno, na nekim koncertima prosto više uživam u celokupnom zvuku i atmosferi pa ih drugačije osećam u toku izvedbe. Za mene je engleski jezik prijemčiviji za pisanje tekstova koji mogu da se pevaju. Osećanja koja želim da zabeležim, konkretnije definišem kroz ovaj jezik nego kroz maternji. Na srpskom su pesme koje pišem više u formatu za knjigu.“

Ceo intervju sa Short Reports možete pročitati ovde.

Short Reports live
Short Reports na Kaleidoskopu kulture // foto: Iva Tanacković

 

Short Reports rade i na svom drugom albumu koji bi trebalo da snime sledeće godine. 2022. godine su, do sad, radili punom parom. Short Reports su održali 22 koncerta širom Balkana i Evrope i u planu je još desetak nastupa do kraja godine, od kojih će jedan biti u sklopu „Veštičarenja“. Ovaj događaj organizuju u saradnji sa drugim indie bendovima, u klubu Lazino Tele u Novom Sadu 27. oktobra.

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu