Prvo zvanično izdanje Blaže i Kljunova od sada dostupno i digitalno

Igra rokenrol SR Jugoslavija, prvo zvanično izdanje benda Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, od sada je dostupno i na digitalnim platformama. Kaseta je i dan-danas u prodaji, a svojevremeno ju je objavio Gazda Đole iz FELIX shopa u TC Sremska u Beogradu. Pesme su snimljene uživo, na koncertu 14. aprila 1994. godine u kultnom beogradskom Klubu studenata tehnike (KST).

Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi - Igra rokenrol SR Jugoslavija
Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi – Igra rokenrol SR Jugoslavija

 

Spisak pesama:

01. Da bog da crko rokenrol
02. Sve je lako kad si mlad
03. Pit i to je Amerika
04. Nema problema
05. Istina o meni
07. Evo ti za taksi
08. Zenica bluz
09. Ne spavaj mala moja muzika dok svira
10. Suada
11. Dule Savić
12. Disko miks
13. Stanje šoka

Album možete dodati u svoju kolekciju na omiljenom streaming servisu putem sledećeg linka: https://orcd.co/qnxyqzy

Snimatelj i ujedno producent ovog izdanja Prljavog inspektora Blaže i kljunova je bio Ivan Brusić. Idejno rešenje i dizajn omota je uradio David Vartabedijan. Organizator koncerta je bio Zlatko Jošić, sve karte su bile rasprodate, tako da je bend jedva uspeo od gužve da se probije kroz salu i izadje na binu. Koncert je ostao upamćen i po specijalnim gostima, Panti Šiklja nafti, virtuoznom sviraču tikve i ideologu udrilirizma i Drakuli iz grupe Direktori (na pesmama: Evo ti za taxi, Zenica blues i Ne spavaj mala moja muzika dok svira).

Ovaj legendarni nastup beogradskih comedy rokera je, nažalost, prekinut zbog opšte tuče, što je i zabeleženo na snimku, kada Blaža komentariše tuču rečima: „A ne, ne, ovo je humorističko veče!”

Prljavi inspektor Blaža i kljunovi nam, ovom prilikom poručuju, da ko nije znao za ovo izdanje – sad ima da zna. Jedna od naših GLODUR se seća kasete koju je pronašla kod drugarice na polici godinu dana pošto je ista izašla i onda, pošto su je pustile, zapitala se kakav je ovo rusvaj i zašto joj se dopada. Možda još neko od vas ima takve asocijacije, ali više nema kasetofon. Prema tome – znate šta vam je činiti.

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.