Oxajo debituje pesmom „Put” – kako zvuči supergrupa članova Stray Dogg, Artan Lili i Savane?

Oxajo. Nismo sigurni da li je to latinica ili ćirilica, ali sigurni smo da je stiglo nešto novo i kvalitetno na pop rok nebu. Bend Oxajo još uvek nema objave za medije, ali nama su se toliko dopali da prosto moramo da podelimo spot koji je naišao na pozitivne reakcije kako muzičara, kako i onih koji su samo naleteli na njega.

Ovu supergrupu čine Dušan Dukatt Strajnić (Stray Dogg), Dario Vuksanović (Savana), Marko Ajković (Artan Lili) i Ana Janković (Stray Dogg). Njihova prva stvar zove se „Put” i na njoj gostuje još jedan član Artan Lilija, mastermind Bojan Slačala. Kako kažu sami Oxajo, on je za njih napisao „ubitačnu bas liniju”. Za produkciju i snimanje zvuka bio je zadužen Vuksanović, za miks i master Marko Benini, kome je asistirao Ivan Skopulović.

Pogledajte spot

YouTube player

Spot je režirao Milos Jaćimović, a producirali su ga Vladimir Dudar i Dušan Strajnić. U spotu igraju Igor Grahovac, Nikola Milivojević, Luna Pilić, Marija Palurović, Ana Palurović, Nađa Pavlović, Staša Ivanović i Lena Misić. Bend kaže da je snimanje spota bilo intenzivno, ali vredno truda.

Glumac Igor Grahovac je, po svemu sudeći, veliki obožavalac Stray Dogg.

Sasvim dobro pamtim kada mi je @ikosaedar po prvi put pustila “Almost” i kada nisam mogao da verujem da taj glas koji boji zalazak sunca baš onako kako mi je, sa tih nekih 18 godina trebalo da bude obojen, pripada nekom muškom telu sa ovih prostora (koliko god zvučala banalno i ograničeno ta primesa). Bez ikakvog naknadnog laskanja, stvarno sam se osetio privilegovanim što sam bio u prilici da slušam Dukata kako peva od samog (ili barem onog za širu javnost) početka.

Uspevalo je to da me prati u odrastanju, ili sam možda uspevao da pratim i ja. Pa sam tako i slušao Stray Dogg uživo (i to baš u Kruševcu), a onda i u prvoj godini studija na nekoj kućnoj žurci i upoznao Dukata. I, razume se, nije stvar nekakve fetišizacije idola, nego složićete se, ima nečeg zaista posebnog u njegovim očima.

Uglavnom, kada me je Miloš Jaćimović pozvao da glumim u spotu, prihvatio sam misleći da je to još jedna manekenska uloga i bez preteranog udubljivanja u njegovo prepričavanje scenarija zamišljao da je to eto još jedan dan života nekakvog igranja. Od naše prve probe je bilo jasno da nije baš tako, i da iako su ovo bili ples i igra, ustrojstva su bila bitno različita.

I već ovo pisanje, nesvesno, skreće u preteranu ozbiljnost, a stvar je radosti zbog razmene i iskustva bivanja nekim “drugim”. Poverenje i toplinu koju sam osećao u svemu oko sebe pa čak i u tome da budem razvučen desetinama puta po podovima se nije merilo ni sa jednim kreativnim procesom do sada. Zbog čega i imam potrebu da ovaj put ovog puta to ovako podelim.

Like a dream come true, reklo bi se.

Bend je večeras gostovao kod Zorana Kesića u emisiji 24 minuta, gde su premijerno izveli „Put” uživo. Pesma bi uskoro trebalo da bude dostupna na digitalnim platformama, a do tad možete da je slušate na YouTube. Oxajo možete pratiti na Instagramu i Facebooku.

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.