Rammstein poriču da je na koncertu u Litvaniji bilo seksualnog zlostavljanja

Rammstein su ovih dana u žiži zbog optužbe da je na žurci pre koncerta u Litvaniji jedna obožavateljka drogirana i seksualno zlostavljana. Shelby Lynn, obožavateljka nemačkog benda iz Irske, otvorila je nalog na Twitteru 25. maja i odmah počela da kači video snimke i fotografije kako bi sa svetom podelila šta joj se dogodilo. Bend je, posle pet dana ćutanja, porekao da se ovako nešto ikad dogodilo. O čemu se zaista radi?

Ova Irkinja je 22. maja otišla u Vilnius kako bi prisustvovala prvom koncertu na Rammsteinovoj evropskoj turneji. Pre koncerta Shelby Lynn je popila jednu vodku-Redbull i prošek, kaže da nije bila čak ni lelujava. Tada ju je sa drugim devojkama iz grupe obožavalaca ispred bine izdvojio Joe Letz (Lindemannov bubnjar na drugom projektu) i poveo na „Row 0” žurku zagrevanja pred koncert. Devojka je pronašla snimke gde Letz zumira na žene koje čekaju u redu.

Pre početka koncerta, tokom nastupa DJ-a, devojkama se pridružuje sam Till Lindemann i sipa im tekilu. Tada je od njega Shelby Lynn dobila nepristojnu ponudu. Pošto mu je dala do znanja da ne želi seksualne odnose s njim, naljutio se i prokomentarisao da je „Joe rekao da ćeš hteti”. Žrtva tvrdi da se posle ovoga ne seća više ničega na zabavi, a na snimcima sa samog koncerta čuje se kako peva sve same besmislice. Sledećeg dana je otkrila da je u modricama. Mučili su je i jeza, dijareja i povraćanje.

Shelby Lynn se danas uputila u policiju u Vilnusu, gde je dala izjavu o incidentima.

Rammstein
Rammstein / foto: Jens Koch

Menadžment Rammsteina je u kratkom tvitu porekao optužbe.

„Što se tiče optužbi koje kruže internetom u vezi sa Vilniusom, možemo da isključimo mogućnost da se ono što se tvrdi dogodilo u našoj sredini. Nismo obavešteni ni o kakvoj zvaničnoj istrazi u vezi sa ovim.”

Posle ovoga, mnoge žene su anonimno podelile slična iskustva sa koncerata nemačkih industrial giganata, dok su drugi krenuli da brane Tilla, Letza i menadžment. Ipak, većina obožavalaca smatra da se jednim poprilično apstraktnim tvitom neće rešiti ništa.

„Zar nećete makar pokušati da se pozabavite ovim problemom?” napisao je jedan korisnik Instagrama, „jedan tvit neće napraviti nikakvu razliku, to jednostavno nije dovoljno.”

Rammsteinovi nalozi na društvenim medijima su „u ilegali”, sa izuzetkom fotografija sa skorašnjih koncerata. Sam Till Lindemann nije se oglasio u vezi sa optužbama. Bend je trenutno na velikoj evropskoj turneji koja je više puta odložena zbog pandemije.

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.