Kuda u Beogradu u sredu? Na tribinu „Fenomen Pece Popovića” u knjižaru „Kosmos”!

U okviru ciklusa tribina Sredom u sredu sa Žarkom Trebješaninom u knjižari Kosmos na Novom Beogradu sutra, 31.5.2023. će se diskutovati o Fenomenu Pece Popovića. Gost učesnik je Mihailo Pantić, profesor univerziteta, pisac i književni kritičar.

Petar Peca Popović je legenda i živa enciklopedija rok muzike. Poznat je prevashodno kao rok kritičar, urednik slavnih muzičkih časopisa i novina, urednik na radiju, televiziji, novinar i publicista. Ali Peca je i mnogo više od toga. On je i sjajan pisac. Njegove knjige eseja kao i njihove mnogobrojne prezentacije izazivaju neobično veliko interesovanje širom Srbije i u mnogim drugim zemljama u okruženju. Sve to ukazuje da je stvoren jedan novi fenomen u našoj kulturi – fenomen Peca Popović. Povod za ovu tribinu je njegova najnovija knjiga „Treća strana ploče” (KOV, Vršac).

Kako je uspeo Peca Popović, u vreme nesklono knjizi, duhovnosti i kulturi, da napravi podvig, da mnoge ljude vrati pisanoj reči i smislenim razgovorima o umetnosti, lepoti i čovečnosti? U čemu je tajna moći njegove pisane ili izgovorene reči, bilo u novinama, knjizi ili na televiziji, tribini?

Fenomen Pece Popovića
Tribina Fenomen Pece Popovića

„Kosmos” se nalazi u Jurija Gagarina 76 PETICA (Blok 63).

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.