Žestoka muzička jesen u mts Dvorani: Divlje jagode, Uriah Heep, Osvajači, Ničim izazvan, Elemental, Goran Karan, Božo Vrećo, The Bestbeat

Biće ovo žestoka i muzički raznovrsna koncertna jesen u mts Dvorani! Publika će u kultnom prostoru u centru grada moći da čuje dugoiščekivane bendove sa domaće scene u solo izdanju, ali i muzičke velikane iz celog sveta.

 

MTS dvorana najave jesen 2022. baner

 

Posle dugoisčekivanog koncerta sastava Kings of Convenience zakazanog za 18. septembar, publika će zakoračiti u još hladniji period ovog godišnjeg doba uz neobičan žanrovski spoj muzičkih pravaca i imati suret sa domaćim, ali i svetskim imenima.

5. oktobra nastupa kultni tribute The Bestbeat – o tome smo već pisali na Ptičici.

 

Divlje jagode
Divlje jagode // foto: Iva Tanacković

 

Jubilej, 45 godina postojanja u mts Dvorani će 8. oktobra proslaviti i čuveni hard-rok bend Divlje jagode. Na koncertu u mts Dvorani publika će se zajedno sa čuvenom šestorkom podsetiti neprolaznih hitova kao što su Jedina moja, Krivo je more, Marija, Ne želiš kraj, Zauvjek tvoj, Kako si topla i mila, Motori, Šejla, Kap po kap, Let na drugi svijet…

Takođe, već 14. oktobra, na scenu mts Dvorane vraća se posle tri godine i dva velika uspešna koncerta u srpskoj prestonici (2018. i 2019. godine), proslavljeni splitski tenor Goran Karan. Ovdašnju publiku će opet obradovati hitovi Vagabundo, Kad zaspu anđeli, Ako to je sve, Gorko more, Lipa si lipa, Par je božji dar, ali i najnoviji singl Ne da mi pisma kojim se predstavio na ovogodišnjem letnjem Splitskom festivalu.

Samo dan kasnije, 15, oktobra, predvodnici moderne balkanske pop-rok scene bend Ničim izazvan prvu deceniju rada obeležiće velikim beogradskim koncertom. Proslava jubileja je naime započela objavljivanjem EP-ja Pokorimo noć na kojem se nalaze četiri nove pesme, od kojih se kao radijski hit već pokazala pesma Mesto za prve poljupce.

Na sceni mts Dvorane, svoj najveći nastup do sada imaće i regionalno popularan sastav Elemental, koji će 22. oktobra nastupiti u kultnoj Dvorani. Beogradska publika će jedan od najatraktivnijih koncertnih sastava, koji na sceni živi preko 20 godina, moći da čuje u jednoj od najakustičnijih sala u regionu prvi put.

Posebno mesto u svojim srcima rokenrol publka čuva i za svetski poznati bend Uriah Heep koji će u mts Dvorani proslaviti 50 godina postojanja, 26. oktobra. Brojni ljubitelji čuvenog benda, svih generacija ponovo će moći da uživaju u nezaboravnim pesmama koje decenijama spadaju u rokenrol klasike – Lady In BlackJuly MorningEasy LivinSunrise

A svetski poznat izvođač sevdalinki Božo Vrećo vraća se ponovo pred beogradsku publiku koncertnim nastupom 2. novembra u mts Dvorani. Umetniku čarobnog glasa, poznatom po a kapela izvođenju sevdalinki i kombinacijama tradicionalnog sevdaha sa elementima džeza, soula i bluza, kao i originalnim nastupima, ovo će biti treći solo nastup na kultnom mestu.

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.