Mimi Mercedez i Seksi u novom singlu „Dajivé Komì“

Jedno od najznačajnijih imena regionalne hip-hop scene, kraljica stila i princeza svemira, Mimi Mercedez objavila je novi singl pod nazivom „Dajivé Komì“. U pitanju je kolaboracija na kojoj je učestvovao Seksi, član sastava Crni Cerak koji je za kratko vreme osvojio publiku svojom oštrom lirikom i neprikosnovenim šarmom. Numera predstavlja prvi singl sa dugoočekivanog predstojećeg studijskog albuma, a objavljen je i prateći muzički video.

 

YouTube player

 

„Kada je album već bio pri kraju snimanja, ja sam se, u svom maniru, hvalila njime na Instagramu što je Seksi primetio i izrazio želju da bude deo njega. Meni se dopala ta neposrednost, pozvala sam ga da dođe sa ekipom da se upoznamo i vidimo u kom smeru bi ta saradnja mogla da ide. On je na bleju došao sa već snimljenim versom koji je, kao što možete da čujete, pokidao! Ubrzo sam napisala svoj deo, a sve što nam je falilo bio je Žartikalov magični dodir koji je učinio da dobijemo hit. Ovako je poslednji duet sa albuma postao prvi singl“, rekla je Mimi o svom novom izdanju.

Poznati po svom specifičnom stilu pisanja i moćnoj interpretaciji, tekst su napisali Mimi i Seksi, a produkciju potpisuje njen dugogodišnji saradnik Žarko Krstić (Zartical). Naslovnicu singla dizajnirala je mlada umetnica Milana Trifunjagić (Crack And The City), a muzički video režirao je jedan od naših najuspešnijih fotografa Vladimir Milivojević Boogie. On je svoju karijeru započeo 90-ih godina beležeći melanholiju tadašnjeg Beograda, a danas je njegova sirova, monohromatska estetika obišla razne delove sveta i dobila brojne pohvale kako publike, tako i kritičara umetnosti. Samo snimanje spota muzičarka opisuje kao veoma zabavno iskustvo i veoma je srećna što su u vremenu velike hiperprodukcije uspeli da naprave nešto originalno i autentično, što ova pesma svakako zaslužuje.

„Iako se miks albuma odužio, a Seksi je morao da odleži neki deo kazne u međuvremenu i na snimanju spota smo se videli tek treći put u životu, atmosfera je bila kao da se znamo sto godina, za šta je u najvećoj meri zaslužna naša ekipa koja je osmislila i organizovala kompletno snimanje – Boogie, Vlada Đurić i Bogdan Cvejić. Mi smo uživali, mogli smo da imamo dva dana neprestane žurke i to se vidi u finalnom videu“, ispričala je muzičarka.

Uvek direktna i nikad posredna, Mimi Mercedez se trudi da svakim novim izdanjem i nastupom publici pruži neverovatnu energiju, moćnu poruku i jasan stav, a to su samo neke od stvari zbog kojih je jedna od omiljenih hip-hop umetnica kod nas. Ona će, sada već jubilarno, 15. oktobra održati veliki beogradski koncert u klubu Drugstore, a tema ovogodišnjeg događaja je „Alien Superstar“.

Izdanje „Dajivé Komì“ je u Srbiji dostupno na svim streaming servisima: https://Mimimercedez.lnk.to/DajiveKomi

 

 

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.