Iva Lorens sa gostima u nedelju u bašti Kulturnog centra GRAD

Mlada i talentovana kantautorka Iva Lorens održaće koncert u nedelju, od 21 sat, u bašti Kulturnog Centra Grad, uz pratnju svog benda. Kao gosti, pridružiće joj se popularna muzičarka Zoi, jedan od najperspektivnijih hrvatskih muzičara nove generacije Marko Bošnjak i učesnici ovogodišnje „Pesme za Evroviziju“ Filip Baloš i Nadia.

Devojke iz benda i ja smo spremne za nedelju i otvaranje bašte KC Grada. Radujem se što su ljudi jednako uzbuđeni kao i mi zbog ovog koncerta, ne samo zbog našeg nastupa, već i zbog sjajnih gostiju – Zoi, Filipa Baloša i Nadie. Tokom priprema za beogradski koncert, nastala je i saradnja sa Markom Bošnjakom, koji će nam se pridružiti na sceni kako bismo premijerno izveli našu zajedničku, neobjavljenu pesmu. Takođe, prvi put ću uživo izvesti pesmu „Dom“ – poručila je Iva Lorens.

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mestima Ticket Visiona, kao i online na tickets.rs, po ceni od 1200 dinara.

Iva Lorens
Iva Lorens // foto: Iva Tanacković

Iva Lorens je sa pesmom „Dom“ ušla u finale ovogodišnjeg nacionalnog izbora za predstavnika Srbije na takmičenju „Pesma za Evroviziju“. Takođe, našla se na prestižnoj listi 100 izvođača na koje treba obratiti pažnju, za 2024. godinu, koju je objavilo Evropsko Udruženje nezavisnih diskografa IMPALA u partnerstvu sa YouTubeom.

Iva Lorens – Dom

YouTube player

Jedna je od pobednica prvog nacionalnog muzičkog konkursa Serbia Creates: The Spotlight, koji je podržala celokupna muzička industrija. Početkom godine predstavljala je Srbiju na najvećem nastupu naše muzičke industrije na prestižnom evropskom festivalu Eurosonic Nordeslag, a Centralni Euronews njen nastup uvrstio je među najzapažnije na ovogodišnjem Eurosonicu. Nakon toga, Iva je nastupala na jubilarnom desetom izdanju najvećeg showcase festivala u ovom delu Evrope – Mentu u Ljubljani.

Prošle godine objavila svoj prvi studijski album „Svitanje” na kome se našlo deset pesama, među kojima su i popularni singlovi „Udarci”, „Svitanje”, „2 DO 4”, „(Hej) nisi više isti”, „Zima”, „Tenzija”. Usledila je i deluks verzija ovog albuma, u okviru koje su lokalni muzičari Luton, June Palms, Fantom, Miloš Pešović i Andrija Gavrilović A.N.D.R. predstavili svoje remikse već poznatih numera sa albuma.

Iva Lorens: prelepo je što mogu da se bavim onim što najviše volim!

Na festivalu pop muzike „Beogradsko proleće“ 2023. godine, Iva je predstavila pesmu „Stranac“, koju je napisala zajedno sa popularnim hrvatskim pop pevačem Matijom Cvekom. Ova numera zavredila je nominaciju za nagradu Naxi Zvezda u kategoriji „muzička saradnja godine“.

Pre dve godine, Iva je imala privilegiju da sarađuje sa svetski poznatim pop pevačem Jasonom Derulom u Los Anđelesu. Pod Derulovim mentorstvom, pravi singl „2 DO 4“, koji je kasnije nominovan za MAC nagradu u kategoriji „urban pop numera“, a našao se i na pomenutom debi albumu.

Zapratite Ptičicu