Električni orgazam ove subote u novosadskom Domu kulture

Nakon veoma uspešne festivalske sezone tokom koje su nastupali na najvećim binama regiona, legendarni Električni orgazam dolazi u Novi Sad da konačno održi dugoočekivani celovečernji koncert. Koncert će biti održan ove subote, 19. novembra u Domu kulture, a početak koncerta je najavljen za 22 sata.

Bend će u Novom Sadu nastupiti u okviru velike turneje kojom proslavlja četrdeset dve godine postojanja, a novosadski koncert će biti jedan od retkih samostalnih koncerata “Orgazma” ove jeseni, prava poslastica za sve iskrene ljubitelje pravog rok zvuka.

S obzirom na to da se ove godine navršava i 40 godina od izlaska kultnog albuma „Lišće prekriva Lisabon”, bend će publiku iznenaditi i nekim pesmama sa tog albuma koje dugo nisu izvođene uživo. Sa repertoara neće izostati ni svi oni antologijski hitovi iz 42 godine duge karijere Orgazma.

YouTube player

„Uvek se radujemo koncertima u Novom Sadu, i rado mu se vraćamo. To je jedan od gradova gde smo nastupali od samog nastanka benda, još od 1980. godine, tako da se podrazumeva da ćemo i u Novom Sadu obeležiti 42 godine postojanja i 40 godina od izlaska albuma Lišće prekriva Lisabon. Pozivam publiku da dođe u Dom kulture i da na dva sata zajedno proslavimo sve te godine, pesme, albume ali i rokenrol kao najvažniju umetničku formu dvadesetog veka, a mi obećavamo još jedan nezaboravan koncert”, kaže pevač, gitarista i frontmen benda Srđan Gojković Gile pred novosadski koncert.

Električni orgazam je jedan od najznačajnijih rok bendova na prostoru bivše Jugoslavije, koji je svojim dugačkim stažom i kvalitetom odavno zaslužio kultni status, kako kod publike tako i kod stručne javnosti.

Električni orgazam, 2021,
Električni orgazam, 2021, // foto: Iva Tanacković

 

Ulaznice za novosadski koncert su u prodaji po pretprodajnoj ceni od 1500 rsd i mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Gigstix, kao i onlajn putem priloženog linka:

http://www.gigstix.com/sve-ulaznice/15-domkulture/3792-elektrini-orgazam

Ulaznice će na dan koncerta koštati 1700 rsd, ako u međuvremenu ne budu bile rasprodate.

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.