Pogledajte restaurirani spot za „Oči boje meda” Ekatarine Velike

Milan Mladenović, muzičar i pesnik, gitarista i kompozitor, frontmen EKVa, rođen je u Zagrebu 21. septembra 1958. Preminuo je 5. novembra 1994. u Beogradu.

Zaužbina Milana Mladenovića je godišnjicu odlaska legendarnog frontmena obeležila objavljivanjem restaurisanog spota za pesmu „Oči boje meda” grupe EKV. U režiji Miljenka Derete spot je 1985. godine, kada je objavljen, proglašen za najbolji u godišnjem izboru kultne TV emisije ,„Hit meseca”. Sada je na YouTube kanalu Ekatarina Velika Official dostupan u punom kvalitetu. Remaster slike potpisuje Dejan Špagnut. Zvuk je remasterovao Vladimir Moritz, uz Ivana Fecea Firčija, nekadašnjeg bubnjara EKV-a, kao stručnog konsultanta.

YouTube player

Spotom za pesmu „Oči boje meda” Zadužbina Milana Mladenovića najavljuje i izlazak prva četiri albuma: „Katarina II”, „Ekatarina Velika”, „S vetrom uz lice” i „EKV Live 1986”. Kao plod saradnje Zadužbine Milana Mladenovića sa ZKP RTV Slovenija, i ovi albumi će uskoro biti kompletno remasterizovani i dostupni na svim digitalnim muzičkim servisima, a plan je da budu objavljeni i na pločama.

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.