Koncert Srđana Marjanovića u Dadovu krajem meseca, retrospektiva karijere

Beogradski kantautor Srđan Marjanović obeležava 50 godina svoje uspešne karijere koncertom u renoviranom pozorištu Dadov u petak 24.11.2023. Jedan je od retkih koji je tokom cele karijere ostao veran svom specifičnom stilu emotivne rok šansone. Objavio je osamnaest albuma, od toga jedan zlatni i dva srebrna. Njegove pesme nalaze se u u svim antologijama YU rok muzike.

Sedamdesetih se bavio i novinarstvom, pisao o muzici („Večenje novosti”, „Reporter”, „ITD”, „Ciao”). Bio je urednik u diskografskoj kući RTV Ljubljana. Otkrio je Ekatarinu veliku, Kerber i mnoge druge. Sa svojim bendom Puma obišao je staru Jugoslaviju više puta, kao i mnoge evropske gradove. Dobitnik je mnogih nagrada. Napisao je i četiri romana inspirisana rok muzikom.

Srđan Marjanović - koncert u Dadovu 24. novembra 2023, plakat

„Sve moje pesme su o tebi“ je naziv njegovog poslednjeg albuma. Pored klavijaturiste Baneta Zarina, gosti koncerta će biti Koki Đukić (ex. „S vremena na vreme”) i kantautor Saša Vasić. Koncert će biti održan u velikoj sali, a obezbeđeno je 100 besplatnih ulaznica.

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.