Atheist Rap umesto na koncert pozivaju na sutrašnji protest protiv nasilja u Beogradu

Novosadski bend Atheist Rap zaintrigirao je obožavaoce statusom na svojoj FB stranici:

„Navikli smo našu publiku da u ovo doba godine održavamo tradicionalni rođendanski koncert. Ove godine smo se odlučili za drugačiji vid okupljanja, primereniji trenutku u kom se naše društvo nalazi. Vidimo se u petak 19.05. u 18h u Beogradu.”

Atheist Rap live
Atheist Rap na Belgrade Beer Festu 2021 // foto: Iva Tanacković

Naišli su na pozitivne reakcije svoje publike, a evo i zbog čega su se odlučili da svoj rođedan proslave radno i politički angažovano:

„Kao bend koji je od nastanka pa do dana današnjeg uvek zastupao iste stavove po pitanju ljudskih prava i sloboda, uvek bio protiv rata, nasilja, korupcije, krađe i ostalih dobro nam poznatih stvari kojima smo zatrpani, odlučili smo da 34. godišnjicu benda provedemo sa ostalim slobodnim građanima ove zemlje, na protestu protiv nasilja, koji će se održati u petak.” rekao je Vladimir Radusinović Radule za dnevni list Danas, i dodao da Ateisti to smatraju svojom građanskom dužnošću.

Ostatak njegove izjave možete pročitati ovde.

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.