Koncert „Nemanja Bogunović i prijatelji” u nedelju na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu

Naš priznati gitarista i kompozitor Nemanja Bogunović nakon tri godine ponovo nastupa u Beogradu. Povod za održavanje koncerta je obeležavanje 25 godina duge karijere ovog vrsnog muzičara, ali i promocija novog albuma „Midnight Serenade” koji je objavljen za diskografsku kuću Multimedia Music.

Publika je, bez sumnje, svesna kakva ih gitarska magija očekuje u nedelju, pa je ulaznica za ovaj koncert ostalo još jako malo. Preostale ulaznice su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta kao i online na narodnopozoriste.rs.

Uz maestra Bogunovića, na ovom koncertu će nastupiti i naši istaknuti umetnici: Jelena Dimitijević, Radmila Vardalić, Uroš Bobić, Jasmina Mima Vrbanić, Ljubinko Lazić, Aleksandar Radojičić, Marija Lazić, Gorana Ćurgus…

Nemanja Bogunović
Nemanja Bogunović // foto: Mario Bralić

Nemanja Bogunović je dugi niz godina prisutan na internacionalnoj koncertnoj sceni. Održao je koncerte u preko 20 zemalja i nastupao je u vodećim koncertnim dvoranama, kao što su Karnegi hol u Njujorku i Kenedi Centar u Vašingtonu. Sa samo šesnaest godina, kao stipendista vlade SAD-a, upisao je Univerzitet u Las Vegasu (UNLV) u klasi prof. Rejmonda Vilijamsa, a godinu dana kasnije započeo je rad sa čuvenom španskom porodicom Los Romeros u San Diegu. Diplomirao je na FMU u Beogradu. Nastupao je kao solista sa vodećim orkestrima u Srbiji i Americi. Osnivač je Beogradskog kvarteta gitare, sa kojim je debitovao 2005. godine. Zbog svog delikatnog tona i muzičkog temperamenta dobio je epitete „gitarista poetske muzikalnosti” i “džentlmen sa gitarom”. Snimio je pet albuma i izdao zbirku kompozicija za gitaru, kao i dve knjige transkripcija i aranžmana. Svoj poslednji album „Bogunovic Plays Bogunovic“ snimio je 2019. godine u saradnji sa gudačkim ansamblom „Strings Attached“.

YouTube player

Koncert počinje u 19 časova i 30 minuta.

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu