Sfumato, nemanja, Antidepresiv, Prazna lepinja i JeboTon Ansambl na zatvaranju Leta u MuzeYU

Muzej Jugoslavije poziva vas da zajedno zatvorimo još jednu sezonu programa Leto u MuzeYU spektakularnom feštom u muzejskom Parku skulptura na kojoj će se prvo predstaviti četiri zagrebačka benda: nemanja, Antidepresiv, Sfumato i Prazna Lepinja, a zatim će se članovi svih ovih bendova ujediniti na sceni u JeboTon Ansambl. Program će se održati 10. septembra u 16 časova. Ulaz je slobodan.

JeboTon Ansambl ulični je sastav koji već godinama uveseljava Zagrepčane svojim gerilskim svirkama. Bend je nastao kao nusprodukt muzičkog kolektiva JeboTon – članovi bendova Spremište, Hren, Prazna Lepinja, Lobotomija, Antidepresiv i Porto Morto krenuli su zajedno da obrađuju svoje pesme u akustičnom obliku, kako bi mogli širiti ovu muziku putem uličnih svirki.

Zatvaranje Leta u MuzeYU 2022.
Zatvaranje Leta u MuzeYU 2022.

nemanja je projekat iza kojeg stoji Luka Šipetić koji je do sada objavio dva albuma. „Tarot Funk” iz 2019. godine je omaž zvuku tai fanka, afro fanka, anatolskog roka 70-ih i kambodžanskog roka šezdesetih. „Cosmic Disco”, album iz 2020. godine, predstavlja kombinaciju muzike iz 70-ih, čika kumbije, Ju fanka, afrobita i libanskog diska.

Prazna Lepinja je bend koji na zagrebačku scenu stupa davne 2008. godine. Lirički napredan i muzičkim ritmom koji prožima kombinacija roka, panka, psihodelije, fanka i regea, ovaj bend predstavlja pravu muzičku poslasticu.

Sfumato je zagrebački šizo-fank bend. Iza sebe imaju dva hvaljena albuma, „Walhali“ koji je dospeo na nekoliko lista najboljih albuma 2018. godine i sveže izdati „Knauf“. Muzika koju sviraju plovi od tvrdih fank gruvova sve do laganih atmosferičnih stvari.

Antidepresiv je tročlani zagrebački bend koji je u raznim postavama aktivan još od 2007. godine, a najpoznatiji je kao izvor solidnog dela repertoara JeboTon Ansambla. U novom izdanju izvodi stare i nove hitove melodičnog panka sa socijalno osvešćenim i emocionalno nabijenim tekstovima.

Ne propustite ovaj događaj i budite deo zatvaranja sezone koncerata i piknika ispred Muzeja Jugoslavije u Beogradu! Leto treba da ima dostojanstveni kraj, zar ne?

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.