YU grupa okuplja pravu ex-YU rock reprezentaciju na slavljeničkom koncertu!

YU grupi, povodom velikog jubileja, proslave više od 50 godina duge karijere 10. septembra na stadionu Tašmajdan, pridružiće se dvanaest veličanstvenih kolega iz čitavog regiona, saoštili su organizatori.

Potvrđeni su sledeći gosti (po abecednom redu): Tihomir Pop Asanović, Momčilo Bajagić Bajaga, Janez Bončina Benč, Dejan Cukić, Nikola Čuturilo Čutura, Bora Đorđević, Zvonimir Đukić Đule, Bruno Langer, Sead Lipovača Zele, Saša Lokner, Dado Topić i Vlatko Stefanovski.

– Drago nam je i puno nam je srce što ćemo okupiti na jednom mestu toliko dragih prijatelja, sa kojima ćemo zajedno svirati i prisetiti se mnogobrojnih avantura. Sigurni smo da će i publika uživati zajedno sa nama. Vidimo se 10. septembra na Tašmajdanu – poručuju Jelići.

 

YU grupa 50 i više godina Tašmajdan 2022. najava
YU grupa 50 i više godina Tašmajdan 2022. najava

 

Muzičko putovanje povodom velikog jubileja YU Gupe, upotpuniće njihove kolege sa kojima su se svih ovih decenija družili po mnogobrojnim koncertima, turnejama, delili bine i stvarali regionalnu rokenrol istoriju.

– YU grupu pratim od mojih gimnazijskih dana. Išao sam na njihove koncerte u Univerzalnoj sali u Skoplju, i uživao u njihovom jednostavnom, ali autentičnom rok izrazu… Braća Jelić su ikone YU-roka. Njihovo trajanje je za svako poštovanje. Još uvek se nismo dogovorili šta ćemo svirati, ali ponudu da budem deo spektakla sam prihvatio bez razmišljanja. Vidimo se uskoro u Beogradu – izjavio je virtouz Vlatko Stefanovski.

Ovaj koncert je prilika da se evociraju uspomene i da se svi prisetimo mnogih nezaboravnih hitova. Za sve posetioce biće to jedinstvena prilika da na jednom mestu vide i uživaju u muzičkim bravurama mnogobrojnih muzičkih legendi.

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.