The Smile (Thom Yorke, Jonny Greenwood) u Hangaru – dostupno još malo karata za tribine

Beogradska publika će napokon imati priliku da doživi nastup uživo „Radioheada u power trio formatu” Supergrupa The Smile, koju su osnovali legendarni Thom Yorke i Jonny Greenwood sa Tomom Skinnerom, bubnjarem grupe Sons of Kemet, će prvi put nastupiti u Beogradu 14. juna od 21h u Hangaru, prostoru na lokaciji Luka Beograd.

Karte za parter su rasprodate, a u prodaji je ostao mali broj karata za tribine koje se mogu kupiti na prodajnim mestima i preko online platforme efinity.rs, tako da se očekuje da će koncert biti rasprodat, što ovaj jedinstveni bend svakako i zaslužuje.

The Smile live - foto Wunmi Onibudo za Drift
The Smile live // foto: Wunmi Onibudo, za Drift

Koncert u Beogradu je deo njihove turneje koja je počela u martu, a tokom koje nastupaju u velikim gradovima širom Evrope i rodne Britanije.
Thom Yorke i Jonny Greenwood su bend osnovali tokom pandemije i odmah su izazvali veliku pažnju javnosti svojim prvim singlovima i nastupima. Krajem januara ove godine su objavili i drugi album „Wall Of Eyes” sa osam novih pesama, koje će takođe izvesti na beogradskom koncertu, a kao gost na sceni će im se pridružiti i poznati britanski muzičar James Holden.

The Smile – Wall of Eyes

YouTube player

Pesme grupe The Smile se, osim po alternativnom zvuku, izdvajaju i po jedinstvenom glasu Yorkea, koji je kao muzičar prepoznatljiv po svom karakterističnom tenoru, čestoj upotrebi falseta i sposobnosti da peva u širokom notnom rasponu. Yorke se često pominje i kao jedna od najuticajnijih ličnosti u alternativnoj rok muzici, a 2002. godine je zauzeo šesto mesto na listi najuticajnijih ličnosti u alternativnoj muzici.

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu