Nema više karata za treće veče Arsenal festa + najava jedne super izložbe u Kragujevcu

Usled ogromnog interesovanja posetilaca, već sada nema više u prodaji pojedinačnih ulaznica za poslednje, treće veče Arsenal festa 2024 koji se održava od 27. do 29. juna u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu! Podsetimo, te večeri, 29. juna na Main Stageu nastupaju Zdravko Čolić sa Simfonijskim orkestrom, Goblini, Palaye Royale i Circa Waves. Nema sumnje da će, uz krcat festivalski prostor, završno veče festivala biti spektakularno i za pamćenje.

U prodaji su i dalje pojedinačne ulaznice za 27. i 28. jun, kao i kompleti karata za sva tri dana. Karte za prvo, odnosno drugo veče koštaju 2.700 dinara, a za trodnevni komplet 5.500 dinara. Ove cene važe do 15. juna u podne.

Arsenal fest 2024. rasprodato treće veče
Arsenal fest 2024. rasprodato treće veče

Na otvaranju Arsenal Festa 2024, na glavnoj sceni će u četvrtak 27. juna nastupiti holivudski superstar Keanu Reeves sa bendom Dogstar, Asian Dub Foundation, Partibrejkers i Brkovi, a sutradan, 28. juna, Bijelo dugme, Nouvelle Vague, Lil Pump i Coby.

U sklopu pratećeg programa festivala, 16. juna (17.30h) će u galeriji Narodnog muzeja u Kragujevcu biti otvorena izložba „Andy Warhol”, koja će trajati do 1. jula. U pitanju je izbor od 40 grafika Lazara Vujića, jednog od najistaknutijih evropskih galerista.

Među muzama jednog od najvećih umetnika druge polovine XX veka bile su mnoge poznate ličnosti: ispred svih američka diva Marylin Monroe, uz koju su rame uz rame stajale i druge pop-ikone kao što su Elvis, Mick Jagger, Elizabeth Taylor, Jackie Kennedy, Deborah Harry, Muhammad Ali i drugi.
Elvis, Mik Džeger, Elizabet Tejlor, Džeki Kenedi, Blondi, Muhamed Ali…

Tokom trajanja festivala, kao deo pratećeg programa, istaknuta street art umetnica Kraljica Vila – TKV crtaće murale u prostoru Arsenal festa. Biće upriličena i izložba skulptura autora Arpada Slancika, koji je rođen 1974. u nemačkom Esenu, ali se u ranoj mladosti preselio u Suboticu, gde i danas živi i stvara.

„Predstavljam se urbanim skulpturama u dark industrial stilu. Poruka mojih skulptura je bespomoćnost savremenog čoveka“, opisao je Slancik, iza koga su brojne izložbe u našoj zemlji i inostranstvu.

Arsenal fest 2024. ilustracija
Prizor sa prošlogodišnjeg Arsenal Festa // foto: Live Production

Već tradicionalno, 21. juna, na Svetski dan muzike, biće dodeljena nagrada „Mikica Zdravković“, namenjena ličnostima iz Srbije i regiona za njihov dosadašnji rad na muzičkoj sceni. Priznanje se dodeljuje u znak sećanja na prerano preminulog Mikicu Zdravkovića (1974-2020), jednog od osnivača Arsenal festa, zaposlenog u Domu omladine Kragujevac i basistu bendova ČBS i Vesele osamdesete.

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu