Subotička kantautorka stroberiz objavila singl „100 stvari”

Subotička kantautorka stroberiz (Anamarija Tumbas) objavila je svoj deveti singl, „100 stvari”, praćen prigodnim video uratkom. Produkciju i miks potpisuju Filip Maksimović i Boris Maksimović, a pesma je snimana u studiju Hardwired. Spot je režirala sama kantautorka, snimio ga Siniša Kopunović i montirao Dejan B. Flajšman.

YouTube player

Raskošni aranžman i produkcija predstavljaju korak dalje od Anamarijinih tipičnih nastupa sa jednom gitarom i live loopovima. Uz ovo se može i zaplesati, i pored karakteristične melanholične poetike. Da li je to na pomolu radikalna promena pravca?

„Pa… ovaj singl je drugi po redu sa albuma koji bi trebalo da izađe u prvoj polovini sledeće godine. On takođe obeležava početak moje saradnje sa bitmejkerima i producentima Borisom (Frikardo) i Filipom (MFakka) Maksimovićem koji će raditi sa mnom na celom albumu i koji su doneli neki svoj vajb u moje već klasične životne i ljubavne žalopojke.” kaže Anamarija. „Plan je da na jesen napravimo konačnu postavku za lajv, još uvek nismo sigurni kako će to izgledati, radimo na tome, pa da na zimu počnemo sa nastupima i promocijom novih stvari. Ja ću ponekad i dalje svirati sama, kao što sam do sad. Što se same pesme tiče, mislim da nema neke misterije u samom tekstu: saseći sve što nam ne pomaže da rastemo, situacije, stvari, ljude i posvetiti se istraživanju sebe i sebi, a ne praznim obećanjima i očekivanjima drugih ljudi.”

Stroberiz live 2021.
Stroberiz, 2021. // foto: Iva Tanacković

Anamarija je takođe članica sastava Wooden Ambulance, a solo karijeru započela je 2017. godine, tada pod pseudonimom Anne Marie. Veoma brzo naišla je na odobrenje indie i alternative publike koja voli njene romantične, pomalo sladunjave pesme i jednostavne melodije. U svojoj kratkoj biografiji kaže da njena muzika opisuje svet gde se sučeljavaju logika i emocije, u eklektičnom stilu i sa karaktertističnim ženskim senzibilitetom. Njene dosadašnje singlove možete pronaći na platformi bandcamp, kao i na Spotify i YouTube.

fotografija za prikaz teksta na mrežama i u pretraživačima: promo

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.