Presing i supergrupa Sekvoje 26. maja u Dorćol Platzu – koncert kao najbolji vid protesta

Koncertna promocija vinilnog izdanja albuma „Povratak u krntiju” grupe Presing održaće se u petak, 26. maja u 21.00 u Dorćol Platzu. Zbog opravdanog odsustva flautiste i sempl majstora Acajoce Krstića, Presing će nastupiti u svojoj osnovnoj, gitarskoj postavi – back to basics.

Nedavno objavljena LP ploča „Povratak u krntiju” (Geenger Records, 2023) samo tokom ovog koncerta biće dostupna po promotivnoj ceni od 1800 dinara.
Sekvoje, gostujući bend, svojevrsna su supergrupa sastavljena od članova grupa Block Out, Čovek vuk, Kristali, Dreambirds i Presing, na čelu sa unikatnim frontmenom Nebojšom Ilićem – Roletom.

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji u prodavnici ploča Yugovinil po ceni od 800 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice biće 1.000 dinara.

Presing live 2021.
Presing na Indirektu 2021. // foto: Iva Tanacković

„Termin koncerta Presinga u Dorćol Platzu – 26. maj, zakazan je značajno pre nego što nas je zadesio talas nasilja, mitinga i kontramitinga. Odlučili smo da održimo koncert i mislimo da je to najbolji vid protesta. Svih ovih godina Presing je bio uz one koji su bili svest i savest ove zemlje, a i sada ćemo koncert započeti pesmom čiji refren glasi ,Neka ode što pre jer otići mora’.” poručuju iz Presinga za Ptičicu.

„Ovaj koncert je promocija naše nove ploče, to jest vinilnog izdanja 5. albuma Presinga „Povratak u krntiju“. Pored Presinga, na ovom koncertu premijerno će nastupiti i supergrupa Sekvoje, sastavljena od članova bendova Block Out, Čovek vuk, Kristali, Dreambirds i Presing.”

Facebook događaj za ovaj koncert možete pronaći ovde. Stara stranica benda je hakovana, ako niste već lajkovali novopostavljenu možete to da učinite ovde.

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu