Manifestacija Ritam Evrope! na novoj lokaciji – uživajte uz KKN, Paraf, Vizelj, Dojo i Bogunov na suvom

Zbog nestabilnih vremenskih uslova, manifestacija Ritam Evrope! 2023, koja će se održati u petak 2. juna, premešta se iz Limanskog parka u SKCNS Fabriku. Podsetimo se, festival je trebalo da se održi 9. maja, ali je odložen zbog dana žalosti povodom dvaju tragičnih događaja u Beogradu i okolinama Mladenovca i Smedereva.

Ritam Evrope! je manifestacija kojom Studentski kulturni centar Novi Sad obeležava 9. maj, Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope. Ovu manifestaciju SKC Novi Sad organizuje od 2007. godine, a ovo je njeno 15. izdanje.

Na ovom tradicionalnom događaju ove godine nastupaju ljubljanski rok bend Bogunov, kultni pank bend Paraf iz Rijeke, beogradski eksperimentalni rok bend Vizelj, alternativni rok bend Kanda, Kodža i Nebojša iz Beograda i novosadska kantautorka Dunja Dačić Dojo.

Koncert je besplatan i počinje u 19 časova. Zbog ograničenog kapaciteta Fabrike apelujemo na posetioce da dođu na vreme i nesmetano uživaju u koncertu.

Ritam Evrope 2023. SKNS fabrika
Ritam Evrope 2023. SKNS fabrika

Ovogodišnji Ritam Evrope! proteći će u znaku podrške radu Centra Živeti Uspravno/Centre Living Upright. Ovoj organizaciji potrebna je podrška kako bi obezbedila usluge personalne asistencije osobama sa invaliditetom. U SKCNS Fabrika od 4. maja biće postavljena kutija za donacije, a oni koji žele da podrže ovu akciju, novac mogu da uplate i na račun Centra ➡ 340-11001286-31, Erste Bank A.D.

„Svaki iznos dragocen je solidarni doprinos dok se ne počnu finansirati sva radna prava osoba koje asistiraju“, navode u Centru.

Facebook event Ritma Evrope! sa svim potrebnim informacijama i kratkim biografijama ovogodišnjih izvođača možete pronaći ovde.

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu