Ova Barbika ima zaraznu pesmu – Dua Lipa objavila uradak za „Dance the Night”

Upravo je objavljen prvi singl koji najavljuje film i soundtrack „Barbie“. Reč je o pesmi „Dance The Night“ Due Lipe. Singl „Dance The Night“ učvršćuje poziciju Due Lipe kao neprikosnovene disko dive današnjice a u produkcijskom smislu svoj doprinos je dao neverovatni Mark Ronson.

Pogledajte spot

YouTube player

Dua blista u svim bojama spektra u spotu gde se na trenutak pojavljuje i sama rediteljka filma, Greta Gerwig. Gerwigova i njeni saradnici veoma uspešno kriju detalje u vezi sa filmom od šire javnosti, ali ono što do sad znamo jeste da su radnju filma o legendarnoj Mattellovoj plavuši inspirisali Knjiga postanja, feministička teorija i svest o sopstvenoj smrtnosti. Ne radi se o šali, ovo je autorka nominovana za Oscara nedavno izjavila u intervjuu za Vogue. Popularna Barbika, izgleda, ima i druga posla osim da se zabavlja i uživa u idiličnom životu gde se bavila svim mogućim poslovima i nosila garderobu na kojoj joj većina žena može samo pozavideti. Stvari su postale ozbiljne. To nam poručuje i ovaj spot, pored eksplozije ružičastog i zaraznog disco ritma. Nije sve uvek slatko kao šećer, što će naša protagonistkinja, sudeći po glasinama, shvatiti tokom filma, ali i pored toga možemo da se zabavljamo.

“Watch me, dance
Dance the night away
My heart could be burning
but you won’t see it on my face
Watch me, dance
Dance the night away
I’ll still keep the party running
not one hair out of place.”

Pesma najavljuje letnjeg bioskopskog favorita koji će definitivno oduševiti publiku različitih generacija. Glavne uloge u filmu „Barbie“ igraju Margot Robbie i Ryan Gosling kao Barbie i Ken. Premijera filma je zakazana za 21. jul a kako saznajemo u Srbiji će se ona desiti dan ranije. Muzika iz filma će istog dana biti dostupna na svim striminig servisima.

Dua Lipa Dance the Night
Dua Lipa / foto: Tyrell Hampton (promo)

Pored masterminda Marka Ronsona produkciju muzike potpisuje Kevin Weaver („The Greatest Showman“, „Suicide Squad“, „Daisy Jones & The Six“, „Birds Of Prey“, „Furious 7″, „The Fault in Our Stars“, „The Fate of the Furious“) a distributer filma je kompanija Warner Bros. Pictures.

Prateći novu avanturu legendarne junakinje muzika obiluje letnjim, razdraganim, fanki, disko zvukom. Novim pesmama svoj doprinos muzici za film „Barbie“, pored Due Lipe, dali su: Nicki Minaj & Ice Spice, Lizzo, KAROL G, Charli XCX, PinkPantheress, Ava Max, Dominic Fike, Khalid, The Kid LAROI, Tame Impala, HAIM, GAYLE i FIFTY FIFTY feat. Kali.

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu