Parni Valjak dolazi na Arsenal fest sa novim pevačem

Parni Valjak, sa novim frontmenom Igorom Drvenkarom, nastupiće prvog dana Arsenal festa na Main stageu. Ovo će biti prvi nastup čuvenog benda u Srbiji sa naslednikom Akija Rahimovskog.

Singlom „Moja glava, moja pravila“ i pratećim spotom koji su objavljeni nedavno, potvrdili su nastavak aktivnosti u novoj postavci, i na taj način predstavili novog pevača, a reakcija publike u susednim zemljama, gde su do sada nastupali, govori o tome da je odlično prihvaćeno novo poglavlje jednog od najznačajnijih bendova u regionu.

“Prelomili smo svoje dileme, nastavljamo dalje, jer bez sviranja nemamo svrhu, bez svirke gubimo svoj smisao. Aki će duhom uvijek biti prisutan u nama, a u Igoru smo prepoznali izvrsnog čovjeka s kojim krećemo u novu avanturu”, poručuju članovi benda.

Na glavnoj bini u Kneževom Arsenalu smenjivaće se vanvremenski klasici poput „Jesen u meni“, „Dođi“, „Ugasi me“, „Zastave“…

Parni Valjak 2023.
Parni Valjak // foto: promo

Pored „Parnog Valjka“ na Main stageu će, podsetimo, nastupiti i Buč Kesidi istog dana, dok će sutradan, 29. juna, odjekivati evrovizijsko ŠČ i Let 3, kao i gitarski virtouz Vlatko Stefanovski.

Arsenal Fest prevode hedlajneri The Cult, Clutch, Gibonni, Parov Stelar, DJ Pendulum Set, Dubioza Kolektiv. Posebnu poslasticu za kragujevačku publiku predstavljaće Smak plus, koji će otvoriti program na glavnoj bini 30. juna. Bend je sastavljen od dece članova legendarnog Smaka, a radi pod patronatom Radomira Mihailovića Točka i ostalih “smakovaca”. Iste večeri na Mainu će se horski pevati hitovi hip-hop legendi, Beogradskog sindikata. Prve julske, a poslednje festivalske večeri, na Arsenalov Main se vraćaju “veterani” kragujevačkog festivala, Kolja i Grobovlasnici.

Parni Valjak Arsenal Fest 2023
Parni Parni Valjak, Arsenal Fest 2023

 

 

Na Garden Stage 29. juna stiže alternativni ruski bend Shortparis, koji ima svetsku karijeru. Nova imena u Zastavinoj bašti su i Sajsi MC, Keni nije mrtav, Crna lista, Fraktal, Porto Morto (28. jun), Autogeni trening, Epilog, Hiljson Mandela, Jorgovani (29. jun), Darkshines, Bojana Vunturišević, Marko Louis, Sitzpinker (30. jun), te Koza Mostra, KBO!, Sharks, Snakes & Planes, Proto tip i Irish Stew (1. jul). Poznat je i kompletan raspored izvođača na Explosive DJ Stageu.

Ulaznice se mogu nabaviti putem prodajne mreže Tickets i na sajtu tickets.rs.

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu