Remaster kultne serije „Otvorena vrata” na YouTube – sve epizode i kratki klipovi

„Otvorena vrata” bila su jedna od najpopularnijih serija devedesetih godina prošlog veka. Od ove sedmice serija će biti kačena na YouTube u remasterizovanoj verziji – da zabavi staru publiku i privuče novu. Radosnu vest objavila je na svom X/Twitter profilu glumica i producentkinja Bojana Maljević.

Nikad niste gledali? Izvolite brzi kurs u Otvorenim vratima!

Samohrana majka živi sa dvoje maloletne dece u zajedničkom stanu sa bratom i njegovom kćerkom. Katarina Anđelić je konceptualna umetnica koja slabo živi od svoje umetnosti, pa prodaje sigurnosta vrata „One touch lock“. Ipak, vrata njihovog stana su stalno otvorena i u svakoj epizodi kroz njih ulaze najneverovatniji likovi: bivši muž, komšije, rođaci, udvarači, prijatelji, prevaranti i usputni prolaznici – stvarajući cirkus od kuće Anđelić-Jakovljević.

Serija „ Otvorena vrata” započeta je 1994. godine u ratno vreme, u Srbiji obeleženoj sankcijama, hiperinflacijom, nacionalističkim divljanjem, uvođenjem demokratije, ubijanjem demokratije. Naizgled eskapistička, serija je jasno obeležila duh vremena, kroz humor čije se replike citiraju dan danas.

Nastavak serije nastaje 2012. u vreme tranzicije, sveopšte tranzicije. Sve se menja: i vlasništvo i politički sistem; i navike i sistem vrednosti; i ljudskost i pravda; i sloboda i ljubav. Nove epizode serije imaju istu nameru – da obeleže duh novog vremena u kom nastaju, pričajući seriju netipičnih priča o našim posebnim junacima ali i o nama samima.

Glavne uloge u originalnoj seriji tumačili su Vesna Trivalić, Bogdan Diklić, Milan Lane Gutović, Nikola Đuričko, Bojana Maljević, Sofija Jović, Olivera Marković i Zoran Cvijanović.

Tvit Bojane Maljević

„Dakle, došlo je krajnje vreme – remasterizovana Otvorena Vrata, na novom YT kanalu. Svakog drugog dana nova/stara epizoda, a dnevno razne gluposti koje smo voleli i koje ćemo, izgleda, zauvek voleti. Zapratite ovaj kanal. ❤️” napisala je Bojana.

 

Otvorena vrata – epizoda 1 – Moja porodica

YouTube player

 

Do sada je okačeno šest epizoda. Prijavite se na kanal Monte Royal pictures, kako biste obezbedili sebi (dvo)dnevnu dozu ovog klasika.

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu