Nemoj mi reći da je stiglo novo doba – Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova objavio prvi album

Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova je grupa muzičara koja se okupila još davne 2012. godine, kada je počela da stvara prve pesme. Bend je zvanično formiran 2016. godine i odmah su se svojim zvukom, koga su negde nazvali „ostareli novi talas“ izdvojili od drugih bendova na sceni. Prošli su put afirmisanja i profilisanja, dobili su nagradu publike na BARF-u (2017), da bi sledeće godine svirali na Zaječarskoj gitarijadi, a potom i na Festivalu 9, pančevačkom festivalu Moonwalk, kao i po beogradskim klubovima Atom, Elektropionir i Kuglaš.

Album „Nemoj mi reći da je stiglo novo doba” (Menart) čine pesme kroz kojih provejava snažan duh neo romantizma u kombinaciji pop rok i post punk zvuka. Album su producirali članovi benda uz pomoć producenta Vlade Novičića. Digitalni album je izašao 30.marta, a noseći singl sa njega je pesma „Sve se promenilo” koja upravo govori o paradoksu, „sve se promenilo, ali se ništa nije promenilo”.

YouTube player

Digitalni album sadrži 9 pesama, muziku potpisuje bend, tekstove pesama je napisao frontmen, Nikola Radosavljević, a aranžmane su uradili Vladimir Novićić i Nikola Pješčić.
„Nemoj mi reći da je stiglo novo doba” redosled pesama:

1.Sve se promenilo
2.Plaši me ovaj grad
3.Konačno
4.Čovečije oči
5.Ti
6.Novi dan
7.Sistem
8.Normalan čovek
9.Doviđenja

Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova
Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova / foto: Iva Tanacković

Grupu Zimbabveanski zavod za zaštitu zverova čine:
Nikola Radosavljević vokal, tekstovi
Nikola Pješćić gitara
Nikola Todić bas
Nemanja Todorović ritam gitara
Stefan Đorđević klavijature
Aleksandar Renđelković-Fanki bubanj

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.