Eva Braun sa gostima slavi srebrni jubilej albuma Heart Core

U organizaciji Doma omladine Beograda, u petak, 7. aprila sa početkom u 21h, grupa Eva Braun nastupiće u sali Amerikana i velikim beogradskim koncertom obeležiti 25 godina od objavljivanja albuma „Heart Core“. Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision Blagajni u DOB-u i onlajn, po ceni od 1500 RSD.

Povodom četvrt veka „Heart Core“, momci iz Bečeja nameravaju da odsviraju uživo kompletan album 7. aprila u Domu omladine Beograda: „Želimo da ovim koncertom obeležimo 25 godina od izlaska našeg trećeg albuma, koji se u neku ruku može smatrati i novim početkom Eve Braun. Odsviraćemo ceo album, u cugu, bukvalno od prve do poslednje pesme, tačno redosledom kako idu. Znam da mnogi ljudi vole taj album, uostalom ‘Heart Core’ je bio naša najtiražnija ploča. Kada su mi tada pokazivali kako ide prodaja, 85 posto prodatih primeraka bilo je u Beogradu. Obožavam da sviram u tom gradu“, kaže pevač i gitarista Goran Vasović.

Eva Braun u DOB na Dan zaljubljenih 2022.
Eva Braun u DOB na Dan zaljubljenih 2022. // foto: Iva Tanacković

Za koncert povodom jubileja pripremljen je i specifičan repertoar: osim što će pomenuti album dobiti zasluženu pažnju, ljubitelje Eve Braun očekuju i numere koje su deo standardnog repertoara, ali i nekoliko koncertnih iznenađenja. Kao predgrupa nastupiće mlade bečejske nade, sastav Maršali, a tokom koncerta bend Eva Braun imaće i specijalne goste, a to su: Nađa Ordagić, vicešampionka ovogodišnje Pesme za Evroviziju (pevala je pesmu „Moj prvi ožiljak na duši“ Kristine Kovač), Damjan Dašić, lider sastava Magic Bush i The Bestbeat, kao i glumac Sergej Trifunović.

Jedan od najtiražnijih albuma bečejskog sastava Eva Braun ove godine slavi srebrni jubilej. „Heart Core“ je treći studijski album grupe Eva Braun – objavljen je 1998. godine, kad su već imali reputaciju jednog od najznačajnijih domaćih sastava u poslednjoj deceniji dvadesetog veka. No, ova ploča je predstavljala korak dalje: uz pomoć čuvenog producenta, Mirka Vukomanovića, izašli su iz svoje sigurne zone definisane prethodnim izdanjem „Pop Music“ i zaputili se u novu avanturu, sa jasno definisanim muzičkim izrazom koji je bio potpuno na visini svetskih izdanja iz domena power-popa. Sa novom postavom benda, Goran Vasović i Petar Dolinka kao autorski tandem potpisuju album koji je u zvučnom i produkcijskom smislu predstavljao prekretnicu u karijeri sastava.

YouTube player

„Heart Core“ je jedan od najpoznatijih albuma grupe Eva Braun. Na njemu su hitovi po kojima je prepoznajemo: „Lavirint“, „Mala prodavnica užasa“, kao i obrada pesme novotalasnog sastava Film, „Odvedi me iz ovog grada“, gde vokalno gostuje tada mlađani glumac Sergej Trifunović. Album „Heart Core“ bio je ne samo ocenjen od strane kritike kao remek delo, nego je bio i jedan od najprodavanijih albuma u tadašnjoj državi, Saveznoj republici Jugoslaviji.

Pred veliki aprilski koncert u Domu omladine Beograda, bečejski sastav Eva Braun objavio je novi singl i spot za pesmu „Jadransko more“ u izdanju izdavačke kuće Midget Unit Records. Pesma je snimana u Bečeju i Novom Sadu u produkciji novosadskog tima Nemanje i Svetozara Nešića. Video spot je delo porodične manufakture bečejske grupe, jer je autorka Tina Stojkov kćerka gitariste Eve Braun, Zvonka Stojkova. Video prikazuje mladi par koji je u potrazi za duhom Jadrana na zimskim obalama ušća Save u Dunav. „Ova pesma je na neki način nastavak našeg prethodnog singla Ti si sve. To je istovremeno i ljubavna pesma, ali i moja posveta nekim starim i boljim vremenima, kao i posveta najlepšem moru na svetu – Jadranskom“, kaže Goran Vasović – Vaske.

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu