Manu Chao u Botaničkoj bašti Jevremovac 23. septembra, u sklopu Garden Sessions

Miljenik srpske publike, čuveni muzičar Manu Chao održaće koncert u Beogradu pod nazivom „Acoustic“, 23. septembra sa početkom u 20.30 časova u Botaničkoj bašti „Jevremovac“, u okviru serije koncerata „Garden Sessions“ u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF.
Ulaznice po jedinstvenoj ceni od 1700 dinara mogu se nabaviti na sajtu tickets.rs i na Ticket Vision prodajnim mestima. Ulaz u koncertni prostor biće iz ulice Vojvode Dobrnjca.
Manu Chao je francusko-španski muzičar koji peva na francuskom, španskom, engleskom, italijanskom, arapskom, katalonskom, galicijskom, portugalskom, grčkom, a povremeno i na drugim jezicima. Svoju muzičku karijeru započeo je u Parizu, svirajući sa grupama kao što su Hot Pants i Los Carayos, koje su kombinovale različite jezike i muzičke stilove. Sa prijateljima i bratom Antoanom Chaom osnovao je bend Mano Negra 1987. godine, koji je postigao značajan uspeh, posebno u Evropi. Manu je postao solo umetnik 1995. godine i od tada redovno ide na turneje sa svojim bendom Radio Bemba.
Manu Chao promo
Manu Chao promo // foto: Klelia Renesi
Cilj benda bio je da se dočara zvuk ulične muzike i barskih scena iz različitih kultura; Chao i grupa proveli su nekoliko godina putujući po Južnoj i Centralnoj Americi, snimajući novu muziku, na osnovu čega je nastao album “Clandestino” 1998. godine prodat u preko pet miliona primeraka. Posebno su se izdvojile pesme „Bongo Bong“ i „Clandestino“. Usledili su albumi “Próxima Estación: Esperanza” (2001), “Radio Bemba Sound System” (2002), “Sibérie m’était contéee” (2004), “La Radiolina” (2007), “Baionarena” (2008), a nedavno je Manu Chao objavio nove pesme, među kojima je najnovija “Me Provoca Te Ver”.
https://www.youtube.com/watch?v=cfLIlP-GAmg
Manu Chao više puta je nastupao u Srbiji na različitim lokacijama, na oduševljenje domaće publike, a ovoga puta prvi put će nastupiti u prostoru Botaničke bašte u Beogradu, uz ograničen kapacitet.

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu