Last minute show alert: Dion Lunadon SUTRA u Antishopu Elektropionir!

Gitarista i pevač Dion Lunadon, Njujorčanin sa Novog Zelanda, domaćoj publici poznat kao basista noise benda A Place To Bury Strangers, dolazi u utorak 6. juna u beogradski Elektropionir da vas oduva sirovom energijom neobuzdanog garažnog punka.

Dion je svoju muzičku karijeru započeo još devedesetih godina kada je, zajedno sa gitaristom i pevačem Jimmyjem Christmasom, osnovao bend The D4, koji je svojevremeno delio binu sa bendovima poput The Stooges, New York Dolls, The Pretty Things, The Jon Spencer Blues Explosion, The Hives itd.
Nekoliko godina pre nego što će napustiti APTBS, Dion objavljuje svoj prvi solo album pod imenom „Dion Lunadon“ (2017), pravo remek-delo savremenog garažnog punka.

Dion Lunadon
Dion Lunadon // foto: promo

Prošle godine, čuvena nezavisna izdavačka kuća In The Red Records, stavila je drugi Dionov album „Beyond Everything“ (2022) na listu svojih izdanja. Ploča se kreće u zanimljivom žanrovskom dijapazonu između garage i power punka sa iskoracima u psihodelični noise. https://dionlunadon.bandcamp.com/album/beyond-everything

Ne propustite priliku da prisustvujete rokenrol događaju za pamćenje i prepričavanje. Lanci, pokidane žice, krici i mnogo buke s razlogom, posebno ove 2023. godine. Dion Lunadon su razbucali pre neki dan i prava je šteta da ih nije videlo više ljudi. Stoga, pamet u glavu i sutra svi u Elektropionir. Tačno u 20:00 počinje rokenrol šou!

Dion Lunadon Antishop Elektropionir najava
Dion Lunadon Antishop Elektropionir najava // foto: Igor Čoko

Ulaznice na vratima od 19:30 po ceni od 1000 dinara. Facebook događaj je ovde. Diona Lunadona možete pronaći na Instagramu.

Rock ’n’ roll is back, baby! And it’s the truth!

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu