Kontakt Session predstavlja više manje zauvijek festival pop muzike

Ove godine muzička etiketa više manje zauvijek slavi prvih 5 godina rada! Od prvog izdanja s početka 2017. godine pa sve do danas objavili su preko 70 izdanja i trenutno u katalogu brojimo ukupno 26 bendova. Nakon uspješnog prvog izdanja festivala, s ponosom predstavljamo drugi više manje zauvijek festival pop muzike! U suradnji s Kontaktom, festival će se održati u subotu 24. 9. 2022. u beogradskom klubu Drugstore.

Slavljenička postava je udarna i čine ju redom:

 

Crvi

S nebrojenim promjenama u postavi benda, najnoviji Crvi vraćaju se na pozornice. Nakon hvaljenog debitantskog albuma „Piše nam se dobro“, bend nastavlja evoluirati u svakom pogledu, kroz pjesme provlače motive i iskustva iz osobnih života, okoline i društva, a pričaju nam o snazi, nemoći, pripadanju i otuđenju na samom rubu između poznate i nepoznate stvarnosti.

Muzički, na drugom albumu „Šta si to uradio?“ Crvi više eksperimentiraju i čvrstu rock formu začinjavaju disonantnim noise- i art-rock elementima, što potvrđuje njihovu inventivnost i hrabrost. Upravo tu beskompromisnost oni, osim na studijskim snimkama, dokazuju i na nastupima uživo gdje rijetko koga ostavljaju ravnodušnim. S obzirom na sve, ovo je možda i posljednji nastup grupe Crvi pod ovim nazivom, a što budućnost nosi – to nitko ne može predvidjeti.

https://grupacrvi.bandcamp.com/

 

Dolores

Dolores je ženski pop duo koji čine Ana Srećković i Marija Vukčević, filologinje po struci, muzičarke iz strasti. Projekt nastaje u prvoj polovini 2020. godine, kao sredstvo kreativnog izražavanja u toku pandemijskih i restriktivnih mjera. Svoj definiran i konačan oblik poprima kroz suradnju s jednim od najtalentiranijih mladih producenata naših prostora, Petrom Wagnerom, poznatijim kao Fantom. Wagner prepoznaje muzički izraz ovog autorskog dua i svojom produkcijskom magijom ga čini baš onakvim kakav treba biti. Do sada je duo Dolores objavio samo jedan singl, ali za ovu priliku ima spremno nekoliko hitova koje ćete moći slušati moguće i prije samog festivala.

https://doloresmp3.bandcamp.com/

 

Logička greška

Logička Greška bend je iz Beograda osnovan krajem 2017. godine, a čine ga Matija Savković na vokalu i ritam gitari, Lazar Prendović na bubnjevima i vokalu, Ana Perišić na solo gitari te Marko Tomić na bas gitari. Od svega najviše vole fuzije šarenih rifova, pomahnitalih ritmova i pijanu poezije. Svako od članova doprinosi dijelom vlastitog ludila, a končan rezultat je gozba puna buke, znoja i smijeha. Tematika je raznolika, a ni žanr nije nešto čemu Logička Greška robuje. Pjesme najčešće govore o ljubavi, socio-političkoj situaciji, svakodnevnim problemima, ali i o nekim izmišljenim ludostima poput dječjeg rođendana u svemiru. Ukoliko poželite da vas opiju psihodelične vizije, da skočite u šutku i da se zaljubite – Logička Greška ima sve to u svojim žicama i palicama.

https://logickagreska.bandcamp.com

 

Niko Nikolić

Niko Nikolić muzičar je iz Trstenika koji posljednjih nekoliko godina živi i djeluje u Beogradu. “Drugo mesto” njegov je debitantski album, kojeg prožimaju elementi nostalgije, samoće i dnevnog eskapizma upakirani u aranžmane dominantnih folk gitara, pitkih klavijatura i ekspresivnih melodija. Izolacija i lokacijski uvjeti naveli su samostalni pristup snimanja ovog albuma, a sve pjesme imaju osoban karakter pomiješan s maglovitim motivima i predmetima čežnje autora.

“Drugo mesto” želja je za bivanjem na nekoj drugoj geografskoj lokaciji, kao i nezadovoljstvo trenutnom situacijom, preispitivanje vezanosti za dom, a također i lažna skromnost potrebe biti prvim u nečemu. Neke nove pjesme već su vani, a koliko znamo, trenutno priprema i drugi album.

https://nikonikolic.bandcamp.com

 

Peki Pele

Otkako se na sceni pojavio s debitantskim singlom „Guska u magli“ a nešto malo kasnije i EPom naslova „Deguté”, Peki Pele postaje crème de la crème, best of the best, najbolje od najboljeg što suvremena disko pop scena nudi. Deguté svoju vrijednost nosi u optimističnom, radosnom pogledu na život, iako uključuje litre i litre ljepljivog znoja lučenog plesanjem ili bilo kojim drugim metodama pražnjenja.

Tematski se “Deguté” na površini može doimati čudnim, no zapravo se u konačnici svodi na ljubav – prema sebi, drugima i životu. Deguté je jednostavna mantra veličanja malih stvari poput plesanja i cjelodnevnog kafenisanja.

https://pekipele.bandcamp.com/

 

Rogi

Rogi čuje muziku u svemu, svira više instrumenata, a snima, aranžira i producira uglavnom sam. Pjesme i kompozicije slaže u slojevima od kojih svaki ima svoju svrhu, te neprestano uči i istražuje nove mogućnosti i kombinacije ritma, harmonija i boja. Njegov je stil šaren i raznovrstan kao i njegov ukus, ali to su uglavnom pop kompozicije, u koje nerijetko utkiva elemente jazz, soul i funk žanrova.

Debitantski „U međuvremenu“ skriveni je dragulj suvremene muzičke scene zemalja koje nastanjuju narodi Južnih Slavena, a drugi studijski album „Tu“ potvrđuje njegovu nostalgiju za proteklim vremenima u pogledu stilskih odrednica. Na albumu „Tu“ prisutne su kompleksnije harmonije, kao i samba, afrobeat pa čak i bossa nova ritmovi, suvremeno i vješto aranžirani u formu zaokružene cjeline koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. Rogi je definitivno vladar onog što radi, jedinstven u bilo kojem pogledu.

https://therogi.bandcamp.com/

 

Tihi talas

Tihi Talas čine Teodora Tasić i Tijana Bekčić, koje žive i stvaraju u Beogradu. Muzika ih interesira od najranije dobi, pa tako Tijana trenutno studira dizajn zvuka i muzičku produkciju, svira gitaru i klavir te komponira, dok Teodora piše pjesme, svira klavir i pjeva. Svoju suradnju započinju sredinom 2021. godine kada shvaćaju da im se muzički ukusi i energije potpuno podudaraju, te da je nužno da zajedno naprave pjesme za debitantski EP naslovljen „Mikrokosmosi“.
EP ubrzo završavaju u Tijaninom kućnom studiju redoslijedom kojim su pjesme i nastajale. Inspirirane synth-, dream- i brit-pop žanrovima te vizualnim referencama dugometražnog filma „Melancholia“ Larsa von Triera, njihova želja i vizija pjesama za EP bili su sanjivi, kozmički sintesajzerski zvukovi i atmosfera koja kod slušatelja izaziva sladak osjećaj melankolije. Naslov „Mikrokosmosi“ EP je dobio po Teodorinoj prvoj pjesmi, nastaloj na mobilnom telefonu, a za koju je tekst napisao Miljan Janićijević.

https://tihitalas.bandcamp.com/

Ulaznice potraži na tickets.rs.
ranoranilac, prvih 50 komada – 700 RSD
pretprodaja – 1100 RSD
na dan koncerta – 1500 RSD

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.