Gift ima moćnu poruku u svojoj novoj pesmi – pogledajte i poslušajte „Nikad mainstream”

Undeground dark rockeri GIFT su posle visokog plasmana na izboru za srpskog predstavnika na Evroviziji sa pesmom „Haos” preko noći stekli novu publiku. Da li ih je to pokolebalo? Da li su odustali od svojih principa?

Ne. Svojom novom, moćnom numerom GIFT poručuju da se neće promeniti i da će biti verni svojim alternativnim korenima. Ona se zove „Nikad mainstream”.

Pogledajte spot:

 

YouTube player

Pokrovitelj ovog spota je Grad Herceg Novi, a pored frontmena Jovana Matića poznatijeg pod nadimkom Joca Ajkula u uratku igra i Petar Vlaisavljević.

Evo šta novosadski bend kaže o ovoj pesmi:

„Ovu prodornu kompoziciju je napisao za GIFT, naš prijatelj, naš producent, i naš ex, ali dugogodišnji gitarista Vladimir Perović. Način života koji vodi kao gitarista benda je direktna inspiracija za ovo delo.

Pesma esencijalno opisuje sudbinu jednog benda, koji je oduvek bio i biće alternativan, i kao takav, kako opstaje u svetu kiča, tj. kako odoleva stihijama bezličnog šarenila oko nas. Nikad mainstream je u isto vreme kontradiktorno postojanju kao bend, jer šta je GIFT, ako nije mainstream u pravom smislu te reči, u odnosu na svetske muzičke pravce. Doduše naš domaći mainstream je očigledno nešto drugo.

Izvinite što mi izgovaramo reči gađenja u pesmi, ali u isto vreme delimo stejdž i družimo se sa onima koje ne trpimo, sa osmehom na licu. Mi smo iz altenativnog miljea postali neki mainstream, jer izgleda da se čak i oni koje ne trpimo, ipak slažu sa onim što ih proziva.

Sve je postala globalna zabava pa čak i ljudski konflikti, naučna dostignuća, pa i nažalost, sama muzika. Pogledajte kraj spota.”

Gift promo
GIFT (promo)

Preporučujemo vam da zapratite GIFT na Facebooku jer nastupaju veoma često – podržite alternativu. Kao da njihov kompletno popunjen rokovnik nije već sam po sebi dovoljno impresivan, rekli su nam da spremaju mnogo iznenađenja u budućnosti. Za sad ih ne otkrivaju, ali pažljivo ih pratimo.

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu