VAŽNO: EuroPride koncerti na novoj lokaciji, stadion Tašmajdan!

Lokacija EuroPride koncerata, tzv. Pride Park premešten je iz donjeg grada Kalemegdana na novu lokaciju – stadion Tašmajdan, između parka, bazena i Pete beogradske gimnazije. Koncerti će se, kao što je i prethodno bilo planirano, održati večeras, 16. septembra i sutra, 17. septembra. Ulaz na koncerte je besplatan, a posetiocima koji su kupili karte preko Tickets.rs ili Eventima novac će biti automatski refundiran.

Europride koncerti 2022. Tašmajdan banner
Europride koncerti 2022. Tašmajdan banner

Prvog dana nastupaju sledeći izvođači: Tam, Iva Lorens, Ida Prester i Lollobrigida, Sajsi MC, KOIKOI i Patrick Mason. Program počinje u 18h, kapije se otvaraju sat vremena ranije. U pauzama između nastupa navedenih izvođača odražavaće se drag show performansi. Program se završava u jedan sat posle ponoći.


Vodite računa da neki od ovih flajera prikazuju pogrešnu lokaciju. Ponavljamo, stadion Tašmajdan.

„Izađimo sutra svi iz svojih ormara i došećimo na Tašmajdan da slavimo ljubav, različitost i podržimo naše prijatelje! VAŽNO JE <3”napisala je juče Ida Prester na svom Instagram nalogu.

Proslavljena hip-hop umetnica Sajsi MC je ovogodišnja kuma Prajda. U današnjem izdanju dnevnog lista Danas govorila je o svojoj tituli, kao i o večerašnjem nastupu na prvoj večeri EuroPride koncerata:

„Podržavam LGBTQ+ zajednicu jer kad vidim nepravdu osećam je na svojoj koži. Jelte, nisam gej, ali osećam da treba da podržim… – to za Danas kaže Ivana Rašić, reperka Sajsi MC, kuma ovogodišnjeg Evroprajda.”

[…]

„Moraću da dam kliše odgovor: morate da dođete i da vidite šta sam sve spremila. Često ni ja ne znam šta će se desiti na mom nastupu, naravno, spremim set i sve to, ali jedino što mogu da obećam je da ću da repujem iz srca, to mogu da garantujem, a sve drugo ne mogu.”

Kompletan intervju sa Sajsi MC možete pročitati i na sajtu lista Danas.

Članovi alternative-etno senzacije KOIKOI okačili su par slika sa svoje tonske probe. Grmi, rominja kiša, ali na stadionu nema bara. Za vas koji kao naša urednica patite od alergija i znate da je Tašmajdan crna tačka – kiša može da bude samo dobra vest.

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu