DrvoTruo ima novi singl i fenomenalni spot – poslušajte i pogledajte „Banana žeton“

Kikindski alternativni/pop/rok bend DrvoTruo objavio je svoj novi singl i spot za pesmu „Banana žeton“. Za izradu spota zaslužna je Katarina Dragin. Ovaj više nego interesantni uradak možete pogledati na YouTube kanalu benda. Mislimo da nijedna lutka nije nastradala u snimanju. Uostalom, proverite sami.

YouTube player

Pesmu „Banana žeton“ možete skinuti na DrvoTruo bandcamp stranici, gde su dostupni i njihovi prethodni singlovi, studijski album „Kakav bi ovo bio dan“ i par drugih projekata.

Pored članova benda – Jovana Bajkina, Srđana Stojanovića i Aleksandra Lipovana, na pesmi gostuju i bas gitarista Vladimir Vukša, Sebastijan Kerekeš na bubnjevima, Ognjen Cvekić na Hammondu, a Miloš Nikolić svira trubu. Ognjen Cvekić je takođe i snimio i producirao ovu numeru u svom studiju u Zrenjaninu, prošlog meseca.

Bend DrvoTruo nastao je 2011. godine i trebalo je da nastupa samo jedno veče. Međutim, od tad je prošlo jedanaest godina. Pod svojim „nepromišljenim” imenom koje uvek zahteva tumačenja i objašnjenja imali su oko 500 živih nastupa. Nastupali su na ulicama Berlina, u Švajcarskoj, Slovačkoj, Rumuniji, ex-YU republikama i, naravno, Srbiji.

DrvoTruo
DrvoTruo // foto: Iva Tanacković

Avgusta 2011 godine izašao je prvi album pod nazivom „Reprodukcija“ koji sadrži pregled dotadašnjeg specifičnog cover koncepta. Na albumu je 10 akustičnih obrada stranih izvođača za koje su uradili aranžmane. Na zahtev Narodnog pozorišta iz Kikinde 2012. snimali su muziku za predstavu „Pidžama za šestoro“, Marka Kamoletija koju je režirala Olja Đorđević.  Muzika za predstavu sadrži četiri akustične obrade hitova iz osamdesetih godina.

U avgustu 2019. snimljen je prvi autorski album benda, pod producentskom palicom Ognjena Cvekića. Album sadrži 7 žanrovski pomalo različitih pesama koje povezuje zajednička nit – Drvo Truo. Muziku i tekst potpisuje DrvoTruo, dok je tekst jedne numere delo Igora Grandića. Na albumu su kao gostujući muzičari u studiju svirali Sebastijan Kerekeš (Neverne Bebe, bubnjevi) i Bojan Turkić (Nevena Božović, klavir, organi, elektirčni klavir), prateće vokale otpevala je Lejla Hot.

DrvoTruo možete pronaći na Facebooku, Instagramu, Deezeru, Soundcloudu i Gigmitu.

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.