Direct Drive ima album prvenac, „Ruka za spas“ i svaka pesma ilustrovana je spotom

Vojvođanski bend Direct Drive objavio je svih osam spotova i CD izdanje svog debi albuma „Ruka za spas“ za izdavačku kuću AS STUDIOTON.

Bend Direct Drive osnovan je 2011. godine. Članovi benda su Nikola Nenin (vokal, solo gitara), Aleksandar Nenin (ritam gitara), Julijan Vojin (bubnjevi) i Srđan Lakičin (bas gitara). Od samog početka bend je, osim ljubavi prema svirci i kvalitetnim kompozicijama modernih i savremenih rock/punk/metal/grunge/alternatinih izvođača, imao i motiv – promociju kvalitetnog i sirovog rokenrola. Nakon šest godina sviranja kavera, puni iskustva, navežbani, reoformljeni i motivisani, odučili su da krenu u autorske vode i započeli rad na konceptualnom, autorskom, debitantskom albumu „Ruka za spas“.

Direct Drive // foto: Bojan Stevanović, promo
Direct Drive promo foto Bojan Stevanović

 

Prvi singl i spot „Ništa drugačija“ objavili su početkom 2020. godine. Spot za pesmu „Bezdan“ objavljen je u septembru 2021, a kasnije iste godine, dugoočekivani album „Ruka za spas“ objavljuju kao digitalno izdanje. Te godine bend je ušao u finale Rokerijade, a godinu dana kasnije odneo i trijumfalnu pobedu na Zaječarskoj gitarijadi, jednoglasnom odlukom četvoročlanog žirija na čijem čelu je bio rodonačelnik 55. Gitarijade Billy Gould. Naredni period bend je proveo na tzv. lokalnoj turneji – nastupali su na Vally Echo Festu, Kanal Festu a imali su i do sada najveći nastup u karijeri – na Danima piva u Zrenjaninu.

Početkom 2024. godine bend je potpisao ugovor sa izdavačkom kućom AS STUDIOTON. Ova saradnja rezultirala je video spotovima za celokupan album, ali i fizičkim CD izdanjem albuma „Ruka za spas“.

YouTube player

 

„Album sadrži 8 pesama koje su nastale u periodu od 2017. do 2018. godine. Tekstualno, to je konceptualni album o traganju za identitetom u današnjem svetu“ kaže frontmen Nikola Nenin i dodaje: „Inicijalna inspiracija za album je proistekla iz roka devedesetih, ali su i moderni žanrovi definitivno uticali na krajnji zvuk ovog izdanja.“

Muziku, tekstove, snimanje, miks i mastering potpisuje Nikola Nenin, a aranžmane je radio ceo bend. Bubnjevi su snimani su studiju „Suhanek“ a ostali instrumenti u „The Stavrin Studios“.

Ono što je neuobičajeno jeste da bend ima spot za svaku pesmu na albumu, možete ih pogledati na njihovom YouTube kanalu.

Preslušajte album „Ruka za spas“ Direct Drive

Kliknite ovde, kako biste pronašli izdanje na svom omiljenom streaming servisu.

Fizičko, CD izdanje albuma „Ruka za spas“ se može kupiti direktno od članova benda putem društvenih mreža, a uskoro će biti i dostupno i na sajtu AS STUDIOTONA.

Zapratite Ptičicu