Bunt rok festival ovog vikenda na RTS2 – evo ko su voditelji

Dvadeset novih, mladih muzičkih sastava i autora iz cele Srbije, dobiće priliku da 1, 2. i 3. juna na Bunt rok festivalu RTS-a predstave televizijskom auditorijumu svoju muziku a najbolji među njima će osvojiti i vredne nagrade.

Autorki ovog projekta, Branki Glavonjić će se u ulozi vodtelja pridružiti dva poznata muzičara: Zoran Stefanov Iskaz (“Iskaz”) i Aleksandar Marković Lama (“Bolesna štenad”). Branka i Lama će sa glavne bine voditi program festivala, a Iskaz će biti zadužen za dobru atmosferu među 20 takmičara.

“Ono što već sada mogu da vam obećam,očekujte tri zanimljive i atraktivne večeri programa 7. Bunt rok festivala. Probe uveliko traju, divna je atmosfera i svi se radujemo što ćemo zajedno sprovesti još jedno izdanje festivala. Lama i Iskaz su se odlično snašli kao voditelji, jedan je prethodnih godina već bio u toj ulozi a jedan debituje ali se mnogo trudi i odlično se snašao. Obojica su veliki profesionalci, dobri muzičari ali i vedri, duhoviti ljudi i odlično funkcionišemo kao tandem. Po tradiciji, i ovoga puta na Bunt rok festivalu imamo odličan stručni žiri, kao i izuzetne goste-muzičare u revijalnom programu, spremni su trofeji i vredne nagrade za najbolje i sada svi jedva čekamo da sedmi Bunt rok festival počne“, poverila je Branka Glavonjić.

Bunt rok festival 2023 - voditelji
Bunt rok festival 2023 – voditelji // foto: RTS promo

„Dugo sam na sceni i verujem da će mi to iskustvo pomoći i da što bolje odgovorim zahtevima ove nove, voditeljske uloge. Uživamo na probama, divna je energija i trudiću se da budem na visini zadatka. Imam i elegantan stajling, vrlo lepa odela…“ otkrio je Aleksandar Marković Lama i dodao:

„Kao muzičar znam koliko je važno za mlad, nepoznat bend da dobije priliku da se pojavi na ovakvom festivalu, da dobije šansu da široj publici predstavi svoju muziku i zato vrlo poštujem ovo što Branka i RTS rade, ta vrsta konkretne podrške rok muzičarima na početku karijere mnogo znači“.

Zoran Stefanov Iskaz već je ranije bio u ulozi voditelja Bunt rok festivala, a tokom sedmog izdanja on će tokom tri večeri festivala (1, 2. i 3. juna) biti zadužen za dobru atmosferu u bekstejdžu, među takmičarima:

„Drago mi je što sam i dalje deo ovog velikog i važnog projekta, zaista svi uživamo u radu i svim pripremama. Takmičari su vrlo mladi, dolaze iz cele Srbije, sviraju brojne muzičke pravce rok muzike a mnogima će ovo biti i prvo iskustvo nastupa u velikom TV studiju i na sceni. Zato ću se potruditi da im razbijem tremu, da ih razveselim i ohrabrim da se predstave na najbolji način. I samo učešće na Bunt rok festival mnogo znači, verujem da ćete nas gledati a da ćemo mi „sa ove strane kamere“, zajedno napraviti još jedno odlično izdanje Bunt rok festivala.”

Tri večeri programa ovogodišnjeg izdanja festivala pratićemo 1, 2. i 3. juna (RTS2 i RTS Planeta- četvrtak, petak i subota od 22.00 sata) .

U revijalnom programu 7. Bunt rok festivala, nastupiće: Konstrakta i „Zemlja gruva“, „E play“, „Kanda Kodža i Nebojša“, „Iskaz“, „Bolesna štenad“, „Viva Vops“ (pobednici 3. BRF) i pobednici prethodnog, 6. BRF- bend „Sanitarium“.

Dvadeset muzičkih sastava i autora iz cele Srbije, nadmetaće se za pobedu i ostale vredne nagrade festivala.

U prvom polufinalu 7. Bunt rok festivala RTS-a (četvrtak, 1. jun, RTS2 i RTS Planeta u 22.00) će se predstaviti: “Razvigor“, „Deformitet“, „Rihter“, Milan Kosanović, „Sara Džesika Panker“, „Bagremov med“, „Kontra štim“, Katerina, „Promonael“ i „Majmunsko ostrvo“.

U drugom polufinalu, u petak 2. juna (RTS2 i RTS Planeta u 22.00) nastupiće takmičari: „Sin Seekas“, „Fade out“, „Fjordovi“, „Monah“, „Noise gate“, „Sirko i Ljube“, „Stonehenge“, „Grizete“, „Uroš i Nejaki“ i „Generation Z“.

Finale Bunt rok festivala 2023 je u subotu uveče, 3. juna (RTS2 i RTS Planeta), u 22 sata.

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.