Zoran Predin i trio – da, bilo je muškaraca u publici.

Zorana Predina slušala sam i gledala samo tri puta.

Danas mogu da se pohvalim kako su sva tri puta bila u različitim ulogama. Na antologijskom koncertu u sećanje na Vladu Divljana u maju 2018. godine otpevao je ,,Sve laži sveta“. Izvedba je bila najlepša na celom događaju, sa izuzetkom drugog bisa, snimala sam starim džepnim aparatom koji se kasnije zaglavio i volim da se sećam tog desetog maja kao jednog od najlepših dana ikad. Jesenas u Amerikani u dosta mizernom stanju izdržala sam pola oproštajnog koncerta Lačnog Franza, dok me pesma o Margiti nije dotakla na način koji mi ni samoj nije bio jasan. Zakasnila sam na bend Reyko koji je nastupao u klubu, osetila sam se isuviše glupom da se uopšte vraćam u moju drugu kuću, Amerikanu, pokupila stvari, otišla kući, zurila u sat i čekala da otkuca dvanaestogodišnjica jednog od najgorih dana u mom dosadašnjem životu.

Treći put beše sinoć, nekoliko metara ispod moje Amerikane, u velikoj sali Doma omladine Beograda. Posle oproštajne turneje Lačnog Franza Gospodin sa velikim G pre par meseci na Facebooku najavio je nastupe sa novim bendom, mislim da ih je u šali nazvao nešto tipa Three Cocks. Mislim da sam samo ja u to i poverovala. Naravno, laknulo mi je kad sam videla stilizovani naslov 𝐙𝐎𝐑𝐀𝐍 𝐏𝐑𝐄𝐃𝐈𝐍 & 𝐓𝐑𝐈𝐎 – 𝐍𝐀 𝐒𝐕𝐎𝐉𝐎𝐉 𝐒𝐓𝐑𝐀𝐍𝐈 – 𝟐. 𝐉𝐔𝐍𝐀 𝐔 𝐃𝐎𝐌𝐔 𝐎𝐌𝐋𝐀𝐃𝐈𝐍𝐄 𝐁𝐄𝐎𝐆𝐑𝐀𝐃𝐀. Ovo je inače mnogo, mnogo loše kad želite da tagujete događaj, čija god da je bila ideja – čemu služi, a uz to i ne radi?

Pozicija zvanično angažovanog fotografa bila je pomalo neočekivana, Gospodin ima svoje ljude, osećala sam se pomalo neprijatno. Moj plan bio je da budem lowkey negde sa strane i da im se ne mešam u posao.

Koncert je počeo Čika-Jovinom ,,Tiho noći“. Lažem. Počeo je izlaskom trojice muzičara na binu i aplauzom kada se pojavio Zoran Predin.

Neke od ovih anegdota bile su – razume se – škakljive prirode. Pre poslednje pesme Zoran je publiku pozvao da ustane i rekao da se ona peva isključivo stojeći. Pitao nas je u kom pravcu je Korčula, tražio je profesore geografije u publivi. Prošaptah: ,,Ka jugozapadu!“, ne shvativši da je on hteo da mu se to – pokaže. Pribraniji posetilac pokazao je ka desnom, iz naše perspektive levom ulazu u salu – to bi trebalo da je bilo to. Na Korčuli leži najveći ikad, rekao je Zoran, misleći na legendarnog Olivera Dragojevića. Uključila su se sva svetla i tokom izvedbe ,,A sad, adio“ nije bilo nikoga ko sedi, mnogi su plesali. Jedna gospođa, negde u trećem redu, skakala je kao na hardcore punk koncertu. Beh pomalo ljubomorna što

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.