Red Hot Chili Peppers najavili još jedan album – Return of the Dream Canteen

Red Hot Chili Peppers postoje već gotovo punih četrdeset godina, ali svi se slažemo da su najbolji u klasičnoj postavi – kada je tu gitarista John Frusciante. Njegov drugi povratak u bend krajem 2019. godine delovao je isuviše dobar da bi bio istinit, sve dok se proletos u radnjama i na digitalnim platformama konačno nije pojavio album Unlimited Love i četvorka iz Los Angelesa krenula na svetsku turneju.

Tu nije kraj iznenađenjima – Peppersi su nam pripremili još jedan album ove godine i to dvostruki. Ime mu je Return of the Dream Canteen. Ako je sudeći po onome što se priča po kuloarima, čeka nas brižljivo pripremana kolekcija koja prosto obećava da će ispuniti očekivanja i onih najprobirljivijih, kojima se prethodni album nije svideo.

Red Hot Chili Peppers
Red Hot Chili Peppers (promo)

Evo šta Peppersi kažu o sledećem koraku svoje karijere:

„Krenuli smo u potragu za sobom, kao bendom koji smo oduvek bili. Iz zabave smo džemovali i iznova učili neke stare pesme. Ubrzo smo započeli misteriozan proces stvaranja novih pesama, ponovo smo osetili hemiju koja ja nas je obuzimala i koja je na ovom našem putu osvežavala naše prijateljstvo. Kada smo prepoznali da zvuci klize a da nas vizije osvajaju – samo smo nastavili sa radom. Nismo prestajali da pišemo. Kada je sve bilo gotovo, sva ta magija koja nas je okruživala podarila nam je više pesma nego što smo mogli da pretpostavimo. Shvatili smo da će to rezultirati objavljivanjem dva dupla albuma, jedan za drugim. Album „Return of the Dream Canteen“ je sve što jesmo i sve ono o čemu smo ikada sanjali. Spakovano je. Napravljeno krvlju naših srca.
Iskreno vaši, Red Hot Chili Peppers“

Return of the Dream Canteen biće dostupan kao CD, LP i digitalno izdanje 14. oktobra ove godine. Kao i u slučaju Unlimited Love, biće više verzija LP-ja.

 

 

BONUS: Pogledajte nastup Papričica u Denveru!

YouTube player

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.