Bend plus jedan objavio prvi singl, Koga imaš

+1 je indie rok bend iz Beograda. Indie je skraćeno od indiesponirani rok – manje gitara, više mašina. Bend su osnovali Miroslav Cakić i Milan Bogdanović.

Hteli su da svoj novi identitet liše ikakvih slojeva značenja pa su odabrali kratko i random ime – a šta je više random od +1, osobe koju ćete možda povesti sa sobom negde gde nećete platiti da uđete, neizvesnog dejta, imaginarnog prijatelja…

Tokom protekle dve godine, +1 su napravili i snimili pesme za svoj prvi album, kod kuće i u studiju, u produkciji benda i Saše Jankovića. Album su nazvali „Sve znamo“, možda i neironično, ko zna.

Plus jedan (promo)
Plus jedan // foto: Nemanja Đorđević

Uporedo sa završetkom rada na albumu, oko +1 se formira lajv bend, kome se priključuju Slobodan Jovanović (ex-Irie FM) – bubanj, Srđan Popov (Sergio Lounge) – bas, i Kosta Jovanović (Young Husbands, Ensh, Han Oslo) – gitara.

Prvi spot i singl je za pesmu „Koga imaš“ nastao je u režiji Marina Uzelac.

Album „Sve znamo“ ima 10 pesama i biće objavljen u septembru 2022. godine kao samostalno izdanje (streaming platforme i vinilno izdanje u najavi).

Uprkos tome, +1 ne isključuju saradnju s nekim od izdavača: „Vreme između objavljivanja singla i albuma mogu iskoristiti da se jave i obore nas s nogu. Samo ozbiljne ponude, cim stop, SMS stop“.

Pogledajte spot.

YouTube player

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu