PetarZ najavljuje svoj treći studijski album singlom „Vreme curi“

Petar Zorkić – PetarZ singlom „Vreme curi““ najavljuje svoj treći studijski album koji će nositi naziv „Altruizam i strpljenje“. Ovaj album protkan fank, rege, ska i r’n’b zvukom, obiluje aktuelnim društvenim temama i pričama o međuljudskim odnosima, u nadi da će se čovek u nekom trenutku ipak dozvati pameti i potruditi se da bude bolji nego što jeste.

„Mislim da smo kao društvo došli do tačke pucanja. Površnosti, alavost i odsustvo morala nas konstantno tera i netrpeljivost i obest. Nedostatak empatije i zdrave pameti razara funkcionisanje jednog zrelog društva. Ponašamo se kao da ćemo živeti večno, nesvesni da vreme curi i da treba da ostavimo ovaj svet generacijama koje dolaze. Crvena lampica gori, a mi je ignorišemo,“ izjavio je autor.

Poslušajte „Vreme curi“

YouTube player

 

Pored toga što je muzičar, PetarZ je po struci sociolog pa su mu ovakve teme veoma bliske. Nakon što je prošle godine imao zapažen nastup na festivalu Nišville, Exitu i manifestacijama širom Srbije i regiona Petar Zorkić se posvetio priprema albuma „Altruizam i strpljenje“ koji će biti objavljen krajem ove godine. Ovaj multi instrumentalista i autor je do sada objavio dva albuma „Riddlephore“ (2019) i „Tête-à-tête“ (2022).

PetarZ promo
PetarZ // foto: Dragan Jereminov

Singl „Vreme curi“ PetraZ, je od 5. jula dostupan na svim striming servisima.

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu