Pain u Zappa bazi – žestoka i nepopustljiva svirka sa zaraznim ritmom

Industrial metal legende, Pain, sinoć su svojim moćnim zvukom protresle Zappa Bazu do temelja.

Poznati producent, multiinstrumentalista i pevač, Piter Tagtgren, uključio je Beograd u aktuelnu „I AM“ turneju. Bez predgrupe i specijalnih gostiju, Pain je već s prvim taktovima numere „Let Me Out“ nagovestio žestok, beskompromisan i veoma glasan šou.

Tagtgren nije trošio vreme na najave – samo je ređao hitove „End Of The Line“, „Nailed To The Ground“, „On Your Knees“ i „Revolution“. Savršeno uvežban bend, sa spektakularnom rasvetom i laserima, pretvorio je Zappa Bazu u meku audio vizuelnog hedonizma.

Piterov sin, Sebastian, moćno je gospodario bunjevima, dok su basista Džonatan Olson i gitarista Sebastian Svaland iskazali svoju virtuoznost u pesmama „It’s Only Them“ i „Suicide Machine“, neumorno prateći Tagtgren dvojac u nespresušnoj energiji.

Ako je neko i došao na Pain koncert iz puke radoznalosti, bend ga je dobio na iskustvo i zarazne refrene i rifove – već sa „Party In My Head“ cela sala je pevala zajedno sa Piterom, dok su dva bisa „On And On“ i „I’m Going In“ samo dodala trešnjicu na tortu industrial predvodnika.

Za sam kraj, logično, izveli su „Shut Your Mouth“ i uz Sinatrinu „My Way“, poklonili se i zahvalili oduševljenoj publici.

Ostaje nada da će nam, pored najavljenih velikih koncerata svetskih zvezda u prestonici, promoteri omogućiti što više ovakvih svirki, na kojima se najbolje vidi simbioza benda i fanova.

Napomena: ovo je PR tekst, nije ga pisao autor fotografija.

Galerija fotografija

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.