Manivi donosi novi singl – poslušajte „Sumnju“ i, naravno, pogledajte spot

Ivana Vukmirović Manivi, jedinstvena kantautorka na našim prostorima, objavila je novi singl „Sumnja“, koji govori o ranjivosti i nesigurnostima na početku veze. Školovana džez vokalistkinja, gitaristkinja, producentkinja i kantautorka uz ekipu najrespektabilnijih muzičara domaće scene, i ovom pesmom donosi kvalitetan, senzibilan i autentičan muzički izraz. Singl „Sumnja“ je objavljen za Glitch Records.

Manivi – Sumnja

YouTube player

„Pesma prikazuje unutrašnju borbu između intenzivne privlačnosti i strahova, teskobu preteranog razmišljanja, preispitivanje sopstvene vrednosti i sumnju u stabilnost odnosa. Strah od letenja, koji simbolizuje strah od preuzimanja rizika, prepliće se sa strahom od pada, koji simbolizuje bol i neuspeh. Takođe, pesma odražava paradoks osećanja duboke povezanosti i duboke nesigurnosti, emocionalne turbulencije i kompleksnost poverenja u odnosu“, kaže autorka teksta i muzike Ivana Vukmirović Manivi.

Manivi
Ivana Vukmirović Manivi // foto: Iva Tanacković

„Sumnja“ je introspektivna analiza osećanja i misli, koja u kombinaciji sa senzualnom muzikom i ritmom podseća na stalno kretanje, kako u fizičkom, tako i u duhovnom i emotivnom smislu. Aranžman je nastao u saradnji sa producentom A.N.D.R, koji je pesmi dao konačan oblik.

Ovim singlom Ivana Vukmirović Manivi nastavlja svoje stvaralaštvo na srpskom jeziku, nakon objavljivanja pesmama „Nek izgore“ uz spot, zatim „Niko neće znati“ na kojoj je gostovao Đorđe Miljenović, kao i dva albuma na engleskom jeziku – „Manivi“ (2016, Lampshade Media) i „Mirror“ (2021, Glitch Records).

Tekstovi koje Ivana Vukmirović Manivi piše su autobiografski, opisuju iskustva koja su univerzalna za sve nas. Njeno stvaralaštvo na srpskom jeziku domaću muzičku scenu postepeno obogaćuje za jedan autentičan i muzikalan umetnički izraz kakav je Manivi.

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu