Šta znači pojam „Zabava“ kad ga analizira Konstrakta? Poslušajte njen novi singl i saznaćete!

Jedna od najistaknutijih umetnica na regionalnoj muzičkoj sceni, Konstrakta predstavlja svoj novi singl „Zabava“ koji istražuje zabavu kao najmoćniji alat savremenog sveta! Singl je propraćen svežim i jedinstvenim zvukom, a kao autorka poznata po tome što kroz muziku progovara o važnim društvenim temama, Konstrakta ovoga puta iznosi stav o zabavi kao pojavi koja nadilazi i prisvaja sve aktivnosti, pasivizira i iscrpljuje. U svetu zauzimanja stavova, identiteta, svrstavanja i verovanja, pesma naglašava kako se suštinski i u stvarnosti ništa ne dešava.

Poslušajte singl ovde:

YouTube player

 

„Nemam vremena za to, nemam vremena ni za šta, moram da se zabavljam“, bio je Konstraktin jasan odgovor na pitanje o značenju pesme. Autori muzike su Ana Đurić Konstrakta i njen saradnik iz benda Zemlja Gruva, Milovan Bošković, dok aranžman pored njih dvoje potpisuju i njeni dugogodišnji saradnici Jovan Antić i Ivan Bon. Tekst pesme napisala je sama Konstrakta, a singl je nastao u muzičarkinom matičnom studiju Gruvlend. Numera je objavljena pod distribucijom Virgin Music Label & Artist Services koji je deo velike Universal Music porodice.

Konstrakta
Konstrakta // foto: Universal Music Serbia

Ana Đurić, poznatija pod umetničkim imenom Konstrakta, nedavno je najavila svoj prvi veliki samostalni koncert u Beogradu. Zajedno sa matičnim bendom Zemlja Gruva, muzičarka će nastupiti u Plavoj dvorani Sava Centra u četvrtak, 19. septembra od 20:30 časova i publici prirediti specijalni audio-vizuelni performans. Ulaznice za veliki beogradski koncert Konstrakte i Zemlje Gruva su u prodaji na svim prodajnim mestima Ticket Vision, kao i onlajn.

Izdanje „Zabava“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://konstrakta.lnk.to/zabava.

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu