Kakvo veče! Iva Lorens, Marko Bošnjak, Zoi, Nadia i… komunalna policija.

Koncert Ive Lorens kao problem za komunalnu policiju? Šta li će se još dogoditi u Savamali? Ipak, ovaj bizarni incident nije pokvario naš opšti utisak posle prvog solističkog nastupa jedne od vodećih zvezda novog srpskog popa. Prepuštamo vas rečima naše reporterke Nikoline.

Veče je otvorila mlada pop pevačica Nadia, široj publici poznata po dva učešća na Pesmi za Evroviziju sa pesmama „Devojka tvog dečka” i „Sudari”, koje je i izvela, zajedno sa sveže objavljenom pesmom „Moje ime”, i jednom neobjavljenom. Njen set je bio sladak i simpatičan, dosta je napredovala od njenih ranijih live performansa i verujem da ako nastavi tako da joj se smeši lepo mesto na našoj pop sceni. P.S. predrefren te neobjavljene pesme mi jako paše. možemo li ga ubaciti u moje vene pliz?

Nakon Nadie i njenog energičnijeg seta, Marko Bošnjak nam je dao nešto malo sporije, predstavivši nam „Pjesma za kraj”, „Nema”, „Spokojan”, kao i njegovu nesuđenu evrovizijsku pesmu „Moli za nas” (autorka teksta stoji iza toga da je ta pesma bila bolja od pesme Mie Dimšić, hvala ljepa). Emotivno, vokalno fenomenalno – što nije iznenađujuće, sa obzirom da je Marko još u „Pinkovim zvezdicama” privukao pažnju svojim odličnim glasom – sa dušom. Divan set, koji zajedno sa Nadiom čini odličan opening za performanse Ive Lorens koji su nas čekali ostatak večeri.

Ovacijama i aplauzom dočekana, Iva Lorens se popela na scenu, i otvorila svoj set izvedbom naslovne pesme sa njenog albuma „Svitanje”, pruživši eteričan ali i razrigran uvod u ono što nas je čekalo tokom nastavka njenog seta. Od nežnih balada „Zima”, koju je posvetila svom mlađem bratu Maksimu, i „Hej (nisi više isti)”, preko ritmičnijih „Na afteru” i „Plešemo”, do senzualnih „Gubim se” i „2 do 4”. Volim osobu koja je sa pravom procenila da ove dve pesme treba da idu jedna uz drugu na setlisti). Iva je pružila raspon raspoloženja i energija, omogućivši publici različit spektar vajbova u kojim se mogu pronaći, ali opet ne odstupajući od svog zvuka.

Hajlajti večeri su bili izvedba njene pesme sa kojom se ove godine predstavila na Pesmi za Evroviziju, „Dom”, interakcija sa publikom tokom pesme „Udarci”, gde smo u glas sa njom pevali „Ne” nakon svakog stiha iste, kao pobuna protiv stvari opisanih u samoj pesmi, neželjenih saveta, „udaraca u obliku ljubavi”, i svemu sličnom, kao i izvedba neobjavljene zajedničke pesme „Asfalt” sa Markom Bošnjakom. Jedva čekam da je vidim na striming platformama, pozitivno sam se iznenadila odabirom žanra i tempa i drago mi je da će nam to dvoje pružiti odličan letnji hit za đuskanje!

Zoi i Iva Lorens – Jasno mi je

YouTube player

 

Ne smemo zaboraviti ni specijalnu gošću Zoi, koja je zaista zasijala, izvevši zajedno sa Ivom pesme „Jasno mi je” i „Ne čekaj”. Svojom energijom i glasom je zaista doprinela odličnoj atmosferi u KC gradu, i jako bih volela da je čujem na nekom njenom solo nastupu, stoga se nadam da će biti još prilika da i ona ima spotlight koji zaslužuje.

Koncert je bio odličan, atmosfera divna, jedinu zamerku koju bih dala ne bih dala samom koncertu, već komunalnoj policiji zbog kojih je koncert i setlista morala biti skraćena (PRAVDA ZA TENZIJU!). Shout out za Ivu koja je nakon što su joj rekli iz komunalne za to skraćivanje, zamolila publiku da sledeću pesmu pevamo što glasnije, kao i za prateći bend kojeg čine Emilija Đonin i Jelisaveta Todorov, koje su stvarno bile fenomenalna podrška.

Obratite pažnju na ove ljude, imaju dobru muziku i valjalo bi da se više čuje za njih.

Galerija fotografija

Zapratite Ptičicu