Indirekt Showcase u Domu omladine 19. novembra – dan jedan, ali vredan! Pogledajte program…

INDIREKT Showcase Belgrade održava se i ove godine. Uprkos ekonomskoj situaciji, ovogodišnje izdanje će biti organizovano sa mnogo entuzijazma, 19. novembra u Domu omladine Beograda.  Zahvaljujući zajedničkoj viziji i selekciji INDIREKT tima ova jedinstvena noć i u svim koncertnim prostorima Doma omladine Beograda predstaviće se umetnici i sastavi.  INDIREKT ovime realizuje otvoreno okruženje nezavisno od žanra, vodeći se iskljućivo kvalitetom uz potencijal na društveni progres, kreirajući važan i novi prostor u kojem je zadovoljstvo prisustvovati.

Čast da otvori ovogodišnji INDIREKT u intimnom Klubu Doma omladine imaće beogradski sastav proto tip – meditativni urbani kvalitet u muzičkom prostoru između tuge, odlučnosti i melanholične ambicije u odi kulturi koju žudimo da dodirnemo. U istom koncertnom prostoru šira javnost po prvi put će se upoznati sa sastavom Nevaspitani kroz kanalisanje radikalne čudnosti i muzičkog promiskuiteta koji zamagljuje žanr dajuci izmučen, uzbudljiv telesni glas.

Program se potom seli u podzemnoj i sedećoj Velikoj sali kada ćemo Nemečeka, aktuelnu regionalnu senzaciju iz Hrvatske, videti u jedinstvenom ambijentu ove dvorane. Muzika koja čini previše vijugav put da bi se razjasnila i rekonstruisala pretnja, istina ili haos. To nije samozadovoljstvo ili patnja, emocija ili želja, već dugo očekivana meta-slika bez vremenskog opterećenja, senzualni narativ bez dominacije nad prostorom koji se lako prepušta pritisku destrukcije i napretka u novoj normalnosti.​​

Svestranost koja izdvaja Mladubebu & Jymenik biće predstavljena u Amerikani, zasnovana je na autentičnim mističnim emocijama, uvrnutoj i delikatnoj fuziji hip trap-a, R&B-a, popa i soul-a, neobuzdanog u svom pristupu i mešanju, emisija koja pruža emotivnu sirovost i transparentnost. Poslednji koncert večeri, takođe u Amerikani, a tačno u ponoć: holandski The Homesick prostrano-opasna reprezentacija ekstravagancije, simfonijski pop talas vođen haotičnom pompom i duhovnom fantazijom!

INDIREKT je u nizu godina za nama u konstantnom umetničkom usponu. Uspešno smo odolevali i ukazali značajan put u kome bi nastavili da se razvijamo. Važnost ovog događaja ove godine prepoznalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije čiju smo izuzetno važnu podršku dobili, a očekujemo i uspešnu saradnju u budućnosti.

Uz prijateljske vibracije i saradnju INDIREKT je mesto susreta i početak muzičke industrije – mesto odakle sve direktno počinje. Bazira se na kombinaciji koncertnih nastupa koji uključuje i etablirane i nadolazece umetnike/bendove sa konferencijama o muzičkoj industriji, trendovima u marketingu, razmenu iskustava, kontakta, temema o razvoju muzičke industrije i još mnogo toga. Naša platforma je u nizu godina povezivala umetnike, muzičare, izdavače, promotere, festivale, urednike, novinare, audio inžinjere i publiku iz celog regiona.

Indirekt Showcase Belgrade 2022.
Indirekt Showcase Belgrade 2022. line-up

 

Program

Klub Doma omladine
20.00 PROTO TIP
21.00 NEVASPITANI

Velika sala Doma omladine
22.00 NEMEČEK /CRO/

Sala Amerikana:
23.00 MLADABEBA & JYMENIK
00.00 THE HOMESICK /NL/

Jedinstvene ulaznice za ceo program na biletarnici Doma omladine Beograda, Makedonska 22, kao i putem Tickets servisa. Cena karte je 800 dinara za prve kupce, a od 14. novembra 1000. Više o programu festivala možete pročitati i na sajtu.

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu