Rep kolektiv Fujčinela bojs objavio album „mmm… fuj”. Slede promocije u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

Album rep supergrupe Fujčinela bojs, „mmm… fuj”, od pre dva dana dostupan je na svim digitalnim servisima.

Njihovim rečima, Fujčinela bojs je mučan kolektiv rep koalicionih partnera različitih političkih, verskih, nacionalnih, rasnih, seksualnih i muzičkih opredeljenja i uverenja, u savršenoj sinergiji.

Fujčinela bojs – Nemoj tako bati

YouTube player

Fujčinela bojs – „mmm… fuj” spisak pesama

 1. Lada
 2. Was ist das
 3. Nemoj tako bati
 4. Fuj
 5. Falafeli
 6. Punani
 7. Dagi flow
 8. Degenerik
 9. Bumbe
 10. Reperi
 11. Kosmos
 12. Srbijo, izdrži
 13. Degenerik RMX

Za tekstove i rep zaduženi su FTP Cojkana, Spejsi Noksi, Kene Beri i Đomla. Spejsi Noksi i Đomla su i autori instrumentala. Miks i master uradio je Davor Horvat, poznatiji kao PGMolly kojem su članovi benda neizmerno zahvalni jer je u veoma kratkom roku uradio težak posao. Izdanje potpisuje KiteIJajaProd.

„Desila se velika bratska ljubav, uzajamno muzičko divljenje i želja za saradnjom. Ime se spontano javilo u Nišu, za ime je zaslužan kene beri.” izjavio je Spejsi Noksi u intervjuu za portal Nova S.

Fujčinela bojs – Srbijo, izdrži

YouTube player

Kolektiv će ovo izdanje promovisati 15. juna u AKC Fuzz u Nišu, 22. juna u Beogradu u KPTM i 29. juna u KC Lab u Novom Sadu. Karte za nastup u glavnom gradu dostupne su u „Ljubimcu”. A, po našem mišljenju, u pozivnici za treći koncert najbolje su objašnjene su ideje iza samog projekta:

Naime svi vi dobro znate da je Novi Sad evropska prestonica kulture već hiljadama godina. S tim u vezi uzgred budi rečeno, Fujčinela Bojsi, istaknuti kulturni radnici stižu u prestonicu kulture u KC Lab da zaposednu presto i prezentuju svoju konceptualnu umetnost u vidu albuma „mmm… fuj“.FTP Cojkana, đomla, Spejs Noksi i Kene Beri pokušaće da vas nateraju da zavolite pozorište i mjuzikle. Dođite da zajedno menjamo Srbiju, dođite da muzikom napravimo promenu i učinimo da bude sve.

Podrška na koncertu u Nišu biće osmočlani kolektiv Brando Gagić.

Zapratite Ptičicu