Belgrade Beer Fest- prvi izvođači, novi koncept i mnoštvo zabavnog sadržaja

Belgrade Beer Fest se vraća na velika vrata. Tradicionalna gradska manifestacija i jedan od omiljenih festivala u regionu ove godine će u novom formatu i sa brojnim inovacijama biti održan od 18. do 21. avgusta na Ušću, najavljeno je na konferenciji za medije danas održanoj u Beogradu.

Devetnaesto izdanje Beer Festa obeležiće jubilej – 300 godina pivarstva u Srbiji, dok će tokom četiri dana festivala na četiri bine ugostiti više od 50 izvođača, među kojima su australijska zvezda Tommy Emanuel, britanski miljenici domaće publike Kosheen, legendarni Bajaga i Instruktori, Hladno pivo, muzička senzacija Konstrakta, regionalne zvezde Massimo Savić, Nipplepeople, Psihomodo Pop, te Love Hunters, E-play, DLM i Queen Real Tribute. Uskoro će biti saopštena imena i mnogih drugih izvođača.

YouTube player

Novi koncept festivala predstavljen je jutros na TV N1.

Beogradski festival piva ima tradiciju dugu gotovo dvadeset godina i tokom svog postojanja postao je jedan od prepoznatljivih simbola prestonice. Beer Fest je jedan od najmasovnijih događaja ove vrste na svetu i predstavlja jednu od najposećenijih, ako ne i najposećeniju manifestaciju u Beogradu.

Ove godine festival će obeležiti brojne inovacije, najavio je Milenko Škarić, osnivač i CEO kompanije Skymusic, koja je preuzela organizaciju Beer Festa:

– Festival ćemo ove godine podeliti u dve zone – „Cloud“ zonu sa brojnim sadržajima i atraktivnim programima za sve uzraste, u kojoj će ulaz biti slobodan, te muzičku, „Koncertnu zonu“, za koju će ulaz biti besplatan, uz minimalnu, simboličnu konzumaciju od dva pića. U potpunosti se oslanjajući na tradiciju ove manifestacije, želimo da je ove godine uvedemo u novu eru, ovogodišnje izdanje će produkcijski, ali i sadržajno, parirati najjačim evropskim festivalima. Planiramo da, oslanjajući se na ono što naš grad ima da ponudi strancima, promovišemo festival i u regionalnim i internacionalnim okvirima, te da privučemo nove inostrane posetioce, najavio je Škarić.

Ovo će biti pravi festivalski nastup sa svim mojim pesmama i omiljenim pesmama Zemlje Gruva bez duvača i sa više elektornike. Ovo je prvi nastup u Beogradu nakon Evrovizije. Ja sam novobeograđanka i godinama unazad sa svojim komšijama pratim Beer fest, izjavila je Ana Đurić Konstrakta.

Dan 1

Bajaga, Hladno Pivo, Tommy Emmanuel

Dan 2

Massimo Savić, Nipple People, Kosheen

Dan 3

Love Hunters, Psihomodo Pop

Dan 4

Queen Real Tribute, E-Play

Beogradski festival piva predstavlja praznik muzike i pivske kulture, ne samo za Beograđane, nego i za brojne turiste koji se odlučuju za posetu prestonici tokom njegovog trajanja. Publiku u „Cloud“ zoni očekuje vrlo atraktivan program, između ostalog susreti motociklista sa izložbom custom motora i čuvenim „zidom smrti“, najavio je predstavnik Moto Platza – Vojin Đurašinović.

Predstavnik koncepta food & beverage segmenta na festivalu – Slobodan Vuković potvrdio je prisustvo Intergalactic Diner – voljenog beogradskog brenda na festivalu, a posetioce u „Cloud“ zoni očekuje i Silent Disco bina, selfi muzej sa velikim brojem atraktivnih selfi pozicija, luna park sa brojnim atraktivnim vožnjama na jednom mestu i mnogi drugi sadržaji.

Očekuje se da veliki hit na Beer Festu budu i panoramski baloni sa korpom, za nezaboravnu vožnju i spektakularni pogled na Beograd.

Ove godine na festivalu biće proslavljeno 300 godina pivarstva u Srbiji, te će na festivalu biti prisutno 300 različitih etiketa piva. Ljubitelje napitka od hmelja obradovaće Beer Market, na kojem će posetioci moći da kupe veliki broj svetskih brendova koji su retko dostupni na našim prostorima.

Za obožavaoce zanatskog piva na Craft zoni predstaviće se udruženje craft pivara iz cele Srbije, najavio je Dejan Smiljanić, predstavnik čuvenog beogradskog lanca pabova specijalizovanih za zanatsko pivo.

Publiku uskoro očekuju najave novih izvođača.

Više informacija možete naći na sajtu i na stranici Facebook događaja.

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu