Aurora svojim novim albumom postavlja odlično pitanje – „What Happened to the Heart?”

Alt-pop senzacija AURORA predstavlja svoj četvrti studijski album „What Happened To The Heart?“ – dirljivu ispovest koja ilustruje autodeskrukciju, ali i unutrašnju snagu i isceliteljsku moć duše i pre svega srca, ljudskog organa koji asocira na emocije. Izdanje donosi 12 novih numera, kao i četiri poznata singla, „Your Blood“, „The Conflict Of The Mind“, „To Be Alright“ i „Some Type Of Skin“, koji su već našli put do srca slušalaca. Uz album, predstavljen je i eteričan muzički video za singl „Starvation“ čiju režiju potpisuje kanadski umetnik Kaveh Nabatian.

Aurora – Starvation

YouTube player

 

„Mnogo je ljudi na ovom svetu kojima je neophodno da ih primetimo, da njihova patnja bude viđena. Šta se desilo sa srcem čoveka? Primetila sam veliku mudrost u ženama koje sam na svom putu upoznala – velika je moć u njihovim vrednostima. One žive u modernom svetu kao i svi mi, ali i dalje biraju dobrotu kao svoj princip“, ispričala je AURORA o inspiraciji koju je pronašla tokom svojih dugih putovanja koja su je inspirisala da napiše novi album. Kao osnovu svoje inspiracije, AURORA navodi žene koje smatra „modernim filozofima“, koje su je inspirisale da razmišlja o ljudskoj dobroti i svrsi postojanja srca.

Aurora press photo 2024
Aurora // foto: Wanda Martin

Norveška kantautorka bila je posebno vredna od početka ove godine, s obzirom da je već u januaru krenula da publici otkriva svoje novo studijsko izdanje. Od debitantske numere „Awakening“ iz 2014. godine do danas, pevačica je sakupila impresivnih 10 milijardi slušanja na muzičkim platformama i rasprodala brojne koncerte, a bila je gošća i najvećih svetskih festivala. Kao multitalentovana autorka koja prevazilazi granice muzike, AURORA je objavila i svoju prvu knjigu pod nazivom „The Gods We Can Touch“ koju je nazvala po svom albumu iz 2022. godine. Pred umetnicom je uzbudljiv period pun koncerata, od kojih je najvažniji nastup na festivalu Glastonbury na čiju binu se vraća po treći put u karijeri, a njeni solistički koncerti zakazani za jesen unapred su rasprodati.

Izdanje „What Happened To The Heart?“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama. Kliknite ovde.

Novo na Ptičici

Zapratite Ptičicu