Andy Pavlov najavljuje veliki solistički koncert u DOB-u

Pijanista i kompozitor Andy Pavlov (Andrija Pavlović, LP Duo) održaće 22. decembra solistički koncert u Velikoj sali Doma omladine Beograda, na kome će predstaviti žanr nove klavirske muzike (Neoclassical piano music, Indie classical) i to kroz svoje autorske kompozicije u izdanju Universal Music. Već dvadeset godina Pavlović uspešno nastupa sa LP Duom širom sveta u najpoznatijim dvoranama poput Carnegie Hall, Njujork; Kennedy Center, Vašington ili Concertgebouw, Amsterdam. Andy Pavlov stvara jedinstven stil klavirskog zvuka, u kome spaja senzitivnost klasike sa minimalizmom, rokenrolom i drugim žanrovima. Pripada globalnoj muzičkoj sceni nove klavirske muzike i autorima kao što su Yan Tiersen, Ryuichi Sakamoto, Ludovico Einaudi i dr.

Beogradska publika će ovom prilikom moći premijerno da čuje kompozicije sa njegovog albuma „Me and My Love on the Road to Honduras – The Minutes After Infinity for Piano Solo“ (Universal Music), kao i sa najnovijeg albuma „Children“ koji je u pripremi, a koji je nastao ove godine tokom rezidencijalnog boravka u kući čuvenog holandskog kompozitora Simeona Ten Holta u Bergenu (Holandija).

Specijalni gost na koncertu je pijanista i kompozitor Pavle Popov, koji je početkom godine objavio album „Cascades“, finale autorovog višegodišnjeg projekta „Daydreaming“.

Ovaj koncert ujedno predstavlja i platformu „Klavirsko nebo“, koja već godinama promoviše novu klavirsku muziku domaćih autora različitih profila. „Klavirsko nebo“ je nastalo 2017. godine kao inicijativa Pop Depresije u saradnji sa LP Duom i Kišobranom.

Andy Pavlov je alter ego muzičkog apatrida Andrije Pavlovića koji živi na relaciji Beograd-Amsterdam. Završio je studije na Hochschule fur Musik und Theater Rostock (Nemačka) i doktorirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Poslednjih dvadeset godina Pavlović je aktivan u oblastima avangardne izvođačke i konceptualne umetnosti. Intenzivno je prisutan u stvaranju nove klavirske muzike kao i na rokenrol sceni. Komponuje za film, pozorište i različite oblike vizuelnih umetnosti.

Andy Pavlov promo foto Petar Pavlović
Andy Pavlov // foto: Petar Pavlović

https://andypavlov.lnk.to/Honduras
https://www.instagram.com/andypavlovofficial/
https://www.facebook.com/andypavlovofficial/
https://www.youtube.com/@andypavlov8367

Zajedno sa pijanistkinjom Sonjom Lončar osnovao je LP Duo, 2004. godine. Ovi umetnici su lideri pionirskog umetničko-naučnog projekta Kvantna muzika (www.quantummusic.org) i inovatori novog muzičkog instrumenta Duality Portable Hybrid Piano.

Andy Pavlov je dobitnik nagrade „Elle Style Awards“ za muziku (2020).

Pavlović je do sada objavio 14 albuma. Pored LP Dua, posebnu saradnju ostvario je sa Lidijom Andonov, (muzička grupa Sixth June) i američkim kontrabasistom Gregom Koenom (Greg Cohen), na albumu „Lidija Andonov & Andy Pavlov – Mlad i Radostan Homage to Yugoslav Music from the 80s and Beyond“, u izdanju muzičke platforme u nastajanju „Sweet Sensation“ (Sixth June, Andy Pavlov).

https://kasurl.com/KhnG8

Tokom četiri godine konkursa „Klavirsko nebo“ napravljena je prava mala regionalna komuna ljubitelja klavira, klasične muzike/indie-klasike i eksperimenata. Epilog je četiri kompilacije, 60 kompozicija, nešto manje od 4 sata muzike i 50 različitih autora iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.


https://www.popdepresija.com/

www.domomladine.org

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.