24h Kitchen piknik u „Jevremovcu” – Ljetno Kino, The Quarantinos, Tamara Jokić, DrvoTruo, Jelena Petošević

Producenti koji organizuju manifestaciju su isti oni koji organizuju i Wine Gardena i Jazz in the Garden festival, tako da će i muzički program manifestacije biti poslastica.

U subotu od 17 i 30 nastupa Ljetno Kino Big Bend, a pre njega sastav The Quarantinos, koji će svirati najbolje numere Tarantinovih filmova. Fado diva i kantautorka Tamara Jokić nastupiće u nedelju od 17 i 30 sati, kao i alternativni bend DrvoTruo i kantautorka Jelena Petošević.Botanička bašta na dva dana postaje piknik muzička zona u centru grada 2

Inđić ukazuje da je “24 Kitchen Piknik u Bašti” pre svega porodični događaj pa zato za najmlađe posetioce pripremaju specijalni dečiji kutak sa celodnevnim programom – animatorima, mađioničarem i ukusnim poslasticama.

– Ono što nas izdvaja i što će ljudima posebno biti interesantno na našem Pikniku u Bašti je taj 24 Kitchen kutak. Naši partneri sa kanala 24 Kitchen pripremaju razna kulinarska iznenađenja, tako da će ovo biti sjajna prilika da u najlepšem parku u Beogradu posetioci uživaju u specijalitetima pripremljenim po receptima poznatih svetskih kuvara poput Džejmija Olivera, Rudolfa, Gordona Remzija, kao i u specijalitetima italijanske i portugalske kuhinje – najavljuje Inđić.

Botanička bašta na dva dana postaje piknik muzička zona u centru grada 3
foto: Ivana Čutura

Prema njenim rečima, posetioci će imati priliku i da učestvuju u radionicama poznatog majstora kulinarstva i osnivača škole kuvanja „Il Primo“ Slobodana Radete, kao i da uživo prate njegov podkast „Umami šegrt“.

Najavljujući muzički program ona podseća da je frontmen zagrebačkog benda Ljetno Kino Mladen Juričić, nekadašnji gitarista Azre i grupe Film i jedan od najbližih muzičkih saradnika Vlade Divljana u njegovim poslednjim godinama stvaralaštva.

– Zajedno su snimili jednu od njegovih najlepših pesama „Samo jednu ljubav imam“, pa će sada Ljetno Kino u proširenom sastavu još jednom odati počast velikom prijatelju u njegovom rodnom gradu. Pre zagrebačkog benda nastupiće The Quarantinos, sjajan sastav iz Zrenjanina, koji će posetioce Piknika povesti na muzičko putovanje kroz najbolje numere Tarantinovih filmova. Svojim scenskim nastupom nakratko će publiku preseliti na filmsko platno koje će deliti sa legendarnim filmskim likovima nastalim u mašti Kventina Tarantina – najavljuje Inđić.

Povodom druge večeri Piknika ona ističe da će fado diva i jedna od najperspektivnijih kantautorki iz Srbije Tamara Jokić publici predstaviti stare klasike mediteranske, fado i španske muzike.

– Pored Tamare, u nedelju će nastupiti i alternativni akustični bend iz Kikinde zanimljivog naziva DrvoTruo, kao i sjajna kantautorka Jelena Petošević, koja je veliku pažnju javnosti privukla pesmama „Dole u mraku“ i „Tiho, tiho teče reka“ iz popularne serije „Močvara“ – najavljuje Inđić.

(izvor: Danas.rs)

Botanička bašta nam takođe priprema i koncert kultne figure Ramba Amadeusa, krajem septembra. Pogledajte OVDE.

Zapratite Ptičicu

Napomena

Ptičica je skroz nedovršena, više puta je bila na pauzi,  ali više nema izgovora. Činimo sve da bi izgledala kako treba u skorije vreme i kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo i pristup kvalitetnim koncertnim fotografijama, kao i recenzijama albuma, intervjuma i tako dalje.