Greška? Glupost? Tipfeler?

Pravopis iz doba Prekambrijuma?

Veliki procenat tekstova koje potpisuje Redakcija poslale su nam diskografske kuće, organizatori, ustanove i promoteri. Ovi tekstovi često sadrže pasiv koji nije u duhu našeg jezika, pogrešne navodnike, čudne rečenice, nakaradni sleng, nepotrebne crtice itd. Mi se trudimo da ispravimo makar navodnike i očigledne greške, ali ponekad jednostavno – odustanemo. Una hirundo non facit ver.

Često nam stižu i tekstovi kraći od preporučenog minimuma za internet sadržaj, dakle oni koji sadrže manje od 300 reči. Rekord je bio 120.

Tekstovi koje potpisuju naši autori su nešto sasvim drugo. Ako smo negde pogrešili, nalupetali se i ako bi nas trebalo locirati i uhapsiti zbog zločina prema našem lepom i, nažalost, ugroženom jeziku – molimo vas da nas obavestite u vezi sa tim kako bismo greške na vreme ispravili. Takođe, nemojte da zaboravite da dolazimo iz različitih ex-YU država – neka pravopisna i gramatička pravila nisu baš ista u Srbiji i Hrvatskoj. Na kraju krajeva, niko se nije naučen rodio.

Još jednom – na sadržaj članaka i mišljenja tog-i-tog autora ne možete uticati. Ova napomena odnosi se isključivo na pravopis, gramatiku i stil.

Ovde ćemo staviti nešto.Još uvek ne znamo šta. Stranice su lepše sa bočnom trakom.